back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πανελλαδικές: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Διαβάστε επίσης

Σαφή και βατά είναι τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Βιολογίας σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του ομίλου φροντιστηρίων «Διακρότημα», με τον οποίον και φέτος συνεργάζεται ο Αθήνα 9.84. Αντίθετα απαιτητικά χαρακτηρίζονται τα θέματα των μαθηματικών.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια να διαγωνίζονται σε τρία σημαντικά για τα αποτελέσματά τους μαθήματα.

Στα Αρχαία Ελληνικά οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε διδαγμένο κείμενο του Πλάτωνα από το έργο «Πρωταγόρας», που ενδεχομένως «ξάφνιασε» ορισμένους, καθώς συμπεριλαμβανόταν και στις περσινές εξετάσεις. Το αδίδακτο κείμενο ήταν από Παπαδήμα από την «Απολογία Σωκράτους» του Ξενοφώντα, ενώ οι παρατηρήσεις, οι γλωσσικές ασκήσεις και οι μεταφράσεις δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Ίδια η εικόνα και στη Βιολογία με τα θέματα να χαρακτηρίζονται από τους εκπαιδευτικούς του Διακροτήματος βατά και σαφή. Αντίθετα, απαιτητικά πόσον αφορά τη διαχείριση του χρόνου και δυσκολότερα από πέρυσι ήταν τα θέματα των Μαθηματικών.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ το επόμενο ραντεβού στα εξεταστικά κέντρα για τα παιδιά των ΓΕΛ είναι την Παρασκευή με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα μαθήματα της Κοινωνιολογίας, της Χημείας και της Πληροφορικής.

Δείτε τα θέματα:

arxaia mathimatika biologia

Υπενθυμίζεται, ότι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα