back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kυρ. Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Έχουν εμβολιαστεί 7,2 εκατομμύρια άνθρωποι

Διαβάστε επίσης

Την σημασία που έχει από δω και στο εξής να πειστούν όλοι οι συμπολίτες μας, καθώς η πλατφόρμα πια έχει ανοίξει για όλες τις ηλικίες, να σπεύσουν και να εμβολιαστούν, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα όπου επισκέφθηκε το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στα Ιωάννινα, πρώτο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στην Ήπειρο.

«Πάνω από 103.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει στα Γιάννενα, 7,2 εκατομμύρια στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε έκκληση ειδικά στη νεολαία να εμβολιαστεί σημειώνοντας ότι «μόνο τότε θα αισθάνονται πραγματικά ελεύθεροι να κάνουν με ασφάλεια όλα αυτά τα οποία αγαπούν και να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους».

«Είμαι σίγουρος ότι και η νεολαία μας θα ανταποκριθεί ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο, συλλογικά, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επανεμφάνιση του ιού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει καμία κοιλιά στους ρυθμούς του εμβολιασμού.

«Βλέπουμε τώρα πόσο γρήγορα πέφτουν τα κρούσματα και εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί αυτή η πορεία και τους επόμενους μήνες. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού ώστε να μην κάνουμε καμία κοιλιά στους ρυθμούς του εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «για να το πετύχουμε αυτό το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα των εμβολίων -αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο το έχουμε λύσει- το πρόβλημά πια θα είναι η συμμετοχή».

Όσον αφορά την κουβέντα για διευκολύνσεις και κίνητρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «αν απλά σκεφτούμε λίγο λογικά και αντιληφθούμε πόσο τεράστια επιτυχία ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουμε πολλά ασφαλή εμβόλια διαθέσιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα οποία μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς που τόσο μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι όλοι θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να κάνουμε το σωστό για τους εαυτούς μας, το σωστό για τις οικογένειές μας».

Αναφερόμενος στη σημασία του εμβολιασμού ηλικιωμένων πολιτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν ακόμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα ζητήσω και από εσάς σε τοπικό επίπεδο να μην απευθυνθούμε μόνο στους νέους, να απευθυνθούμε και στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι για διάφορους λόγους ακόμα δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, να το κάνουν και τώρα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι σήμερα οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους είναι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα και εξακολουθούμε να κινούμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο συγκροτήθηκε σε περίπου 10 ημέρες και θα τεθεί σε λειτουργία την προσεχή Τρίτη με τέσσερις ενεργές εμβολιαστικές γραμμές. Σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έως 370 άτομα ανά ημέρα και οι εμβολιασμοί προγραμματίζονται ανά εννέα λεπτά. Σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα θα διαθέτει 10 γραμμές και η δυναμικότητά της θα ανέλθει στις 1.000 δόσεις ανά 24ωρο.

Απόστολος Χονδρόπουλος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα