back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό των μεταναστριών καθαριστριών η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Τη διαβεβαίωση ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή που θα επιτρέψει την συνέχιση της απασχόλησης όλου του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων που εργάστηκε κατά το τρέχων έτος, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης κατά την συνάντηση που είχε, το μεσημέρι, με τα μέλη της Επιτροπής μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών σχολείων του ΔΑ, παρουσία του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζητούν , μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Συνάντηση με Δήμο Αθήνας για δουλειά για όλες τις καθαρίστριες/τές χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιούνη στις 3μμ αντιπροσωπείας με την συμμετοχή της Επιτροπής μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών σχολείων του Δήμου Αθήνας με τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Τσιατσιάμη με την παρουσία της προέδρου του Σωματείου καθαριότητας στα δημόσια σχολεία Αττικής Λεμονιάς Πασχαλίδου και του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι η Μ.Λίντιτα, Μ.Λοσάι και Π.Σκούρτι ενώ βρέθηκαν και άλλοι στο χώρο για στήριξη.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την παραμονή στην εργασία όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων της Αθήνας χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς σε βάρος των μεταναστών. Ζήτησε επίσης άμεσα την παράταση για ένα μήνα της απασχόλησης του προσωπικού που προσλήφθηκε αρκετά αργά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας.

Ο γενικός Γραμματέας ενημέρωσε ότι ο Δήμος της Αθήνας αναμένει ότι θα οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μ.Βορίδη με την συμμετοχή του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη στην οποία θα ζητηθεί να δοθεί με τροπολογία στη Βουλή η δυνατότητα στον Δήμο Αθήνας να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την συνέχιση της απασχόλησης όλου του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων που εργάστηκε αυτή την χρονιά.

Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμιά εναπόθεση των ελπίδων μας στις υποσχέσεις της διοίκησης του Δήμου Αθήνας.

Με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη όλων πετύχαμε την επαναπρόσληψη μας πέρυσι, μετά τον ρατσιστικό αποκλεισμό μας τον Αύγουστο του 2020. Τώρα με την πανδημία να έχει αποδείξει πόσο αναγκαίο είναι το μόνιμο προσωπικό στα σχολειά για την υγεία όλων, μπορούμε να νικήσουμε ξανά!

Θέλουμε μόνιμη και σταθερή για όλους και την θέλουμε τώρα!

Καλούμε τα σωματεία μας, το ΕΚΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΕ, την ΕΕΔΑ, την ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία των εκπαιδευτικών να βρεθούν στο πλευρό μας και να στηρίξουν τον αγώνα μας!

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα