back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Έρχεται το τέλος της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Απόφαση για την κυκλοφορία των πολιτών, σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς μάσκες αναμένεται να λάβει τις επόμενες εβδομάδες η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3, σημείωσε ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, αναφέροντας παράλληλα ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, η οποία είναι πιο μεταδοτική και απασχολεί έντονα την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, υπογράμμισε πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε, ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Αναφερόμενος τέλος στους πρώτους μήνες  της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι.  «Είχαμε δεχθεί 40.000 κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα