back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Δεν έχουμε ξεχάσει την πειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair – Εξετάζεται η πιθανότητα ποινικής δίωξης

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων για την αεροπειρατεία που πραγματοποιήθηκε στο αεροσκάφος της Ryanair στην πτήση Αθήνα – Βίλνιους και την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ άφησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στο δίκτυο Euronews λίγη ώρα μετά την απόφαση της Ε.Ε να επιβάλλει εκ νέου κυρώσεις στη Λευκορωσία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε στο Μινσκ ο κ Δένδιας ξεκαθάρισε πως «δεν είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας. Και αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα».

«Τούτου λεχθέντος, δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair. Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν οι κυρώσεις οδηγήσουν τον Λουκασένκο να στραφεί περαιτέρω προς τον Ρώσο πρόεδρο ο κ Δένδιας τόνισε πως «αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση – λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της – οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα, αν μου επιτρέπετε, είναι φιλοσοφία».

 

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα