back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρωσία – Δανία 1-4: Θριαμβευτική πρόκριση και για τον Έρικσεν

Διαβάστε επίσης

Η Δανία ήταν καταιγιστική κόντρα στη Ρωσία, της οποίας επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 και προκρίθηκε στους «16» του Euro 2020. 

Η Δανία ήταν καταιγιστική κόντρα στη Ρωσία, επικράτησε με το εμφατικό 4-1 στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, και σε συνδυασμό με την ήττα της Φινλανδίας, προκρίθηκε στους «16» του Euro 2020 με τρεις βαθμούς. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ.

Απογοητευτική εμφάνιση από τους Ρώσους που δεν έπεισαν με την παρουσία τους στο εφετινό Euro και τερμάτισαν τελευταίοι στον 2ο όμιλο, πίσω από την… πρωτάρα και μαχητική Φινλανδία.

Η Ρωσία είχε περισσότερο το νου της στα μετόπισθεν και η Δανία χωρίς να ανοιχτεί από νωρίς, έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Ρώσοι απείλησαν με τον Γκολόβιν (19’, 27’) αλλά οι «Βίκινγκς» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με ένα υπέροχο τέρμα του Ντάαμσγκαρντ έξω από την περιοχή (39’).

Η Ρωσία στο 2ο ημίχρονο βγήκε αποφασισμένη να βρει γκολ ισοφάρισης αλλά το απίθανο λάθος του Ζομπνίν (60’) ο Πόουλσεν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σαφάνοβ και χωρίς πρόβλημα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Δανία.

Οι Δανοί έχασαν πολλές ευκαιρίες, μπορούσαν να κλειδώσουν το ματς με τρίτο γκολ αλλά το πλήρωσαν. Η «Αρκούδα» κέρδισε πέναλτι, ο Τζιούμπα ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έβαλε τους Ρώσους ξανά στο παιχνίδι.

Ωστόσο οι Δανοί ήταν αποφασισμένοι και ότι δεν έκανε ο Μπρέιθγουεϊτ σε δύο φάσεις το έκανε με μια οβίδα ο Κρίστενσεν στην ίδια φάση έξω από την περιοχή (80’). Και πριν καλά – καλά το καταλάβουν οι Ρώσοι, ο Μάαλεν με ωραίο πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση των «Βίκινγκς».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα