back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε εξέλιξη η απολογία του 33χρονου

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή.

Ειδικότερα, η διαδικασία ξεκίνησε, αφού ο δικαστικός λειτουργός μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο 33χρονος κατηγορούμενος, και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Νωρίτερα, με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο προσήχθη λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν. Κατά την προσαγωγή του πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας «δολοφόνε, να σαπίσεις στη φυλακή». Η επί της ουσίας η απολογία του αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο ώρες προκειμένου στο μεσοδιάστημα ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης να ενημερωθεί για τα τελευταία στοιχεία της δικογραφίας.

Νωρίτερα παράσταση πολιτικής αγωγής για την τιμωρία του δράστη που δολοφόνησε την κόρη της κατέθεσε η μητέρα της Καρολάιν μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της Αθανασίου Χαρμάνη.

«Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν.
Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση».

«Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί», δήλωσε ο κ. Χαρμάνης.

Στο επίκεντρο των ενεργειών των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται το κρίσιμο θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν διαβιβαστεί οι απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση των δεδομένων για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας της 11 μηνών Λυσίας.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχουν δηλώσει, οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών και από την πλευρά της Εισαγγελίας αναμένεται να γίνουν όλα το συντομότερο δυνατόν και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Στο μεταξύ διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας για τη διαρροή της δικογραφίας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε από την υπεράσπιση ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα