back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Κέντρο Συνεργασίας για την Κυβερνοασφάλεια σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) παρουσίασε χθες, Τρίτη, ένα νέο γραφείο, το οποίο επιδιώκει την διεύρυνση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα στους τομείς της άμυνας, της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

Το αναφερόμενο Κέντρο Συνεργασίας για την Κυβερνοασφάλεια αποτελεί τμήμα ενός σχεδίου που έχει στόχο να βοηθήσει την αναφερόμενη υπηρεσία να αναπτύξει βαθύτερους δεσμούς και να έχει πληροφορίες σχετικά με τις ενεργές εκστρατείες ηλεκτρονικών υποκλοπών από τις αμερικανικές εταιρίες, οι οποίες αποτελούν διαρκώς τους στόχους ομάδων χάκερ, σύμφωνα με τον διευθυντή της NSA για την κυβερνοασφάλεια Ρομπ Τζόις.

«Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό για την NSA να λάβει θέση σχετικά με το πού εμπλεκόμαστε και να κατανοήσει πώς θα κάνει το περιβάλλον πιο ασφαλές και πώς όλοι θα μάθουν από τα μαθήματα του παρελθόντος», δήλωσε ο ίδιος σε στρογγυλή τράπεζα με τα ΜΜΕ.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε μετά από μία σειρά κυβερνοεπιθέσεων την προηγούμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης και μιας μαζικής κυβερνοεπίθεσης κατά πολυάριθμων ομοσπονδιακών υπηρεσιών και μιας πρόσφατης επίθεσης που αποδιοργάνωσε μία μεγάλη εταιρία διαχείρισης ενός δικτύου ενεργειακών αγωγών στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πλήρη εικόνα για τις απειλές κυβερνοασφάλειας εξαιτίας των νομικών περιορισμών που εμποδίζουν την NSA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας να συλλέγουν στοιχεία για τα εγχώρια δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ξένοι χάκερς γνωρίζουν την κατάσταση, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, και συχνά εξαπολύουν επιθέσεις κατά βάσεων δεδομένων που έχουν την έδρα τους σε αμερικανικό έδαφος.

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία έχει ανακοινώσει δημοσίως ότι δεν επιζητεί νέες νομικές εξουσίες προκειμένου να γεφυρώσει το κενό, πρωτοβουλίες όπως το αναφερόμενο κέντρο συνεργασίας μπορούν να βοηθήσουν σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις κατά του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τον Τζόις.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, θα επωφεληθούν από την ευρεία εμπειρία της NSA και την αναλυτική της ικανότητα, σύμφωνα με τον Μόργκαν Αντάμσκι, υπεύθυνο του κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα