back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης

Μεμονωμένες αυξήσεις καταγράφονται σε ορισμένα είδη και προϊόντα των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με παρατηρήσεις – διαπιστώσεις καταναλωτών, όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Οι τελευταίες αυξήσεις, σύμφωνα με τους καταναλωτές, εντοπίζονται σε διαφορά είδη λαδιών (όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο). Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 20-50 λεπτά , ανάλογα φυσικά με την ποσότητα και την ποιότητα του λαδιού στα μπουκάλια του ενός και των δυο λίτρων.

Αυξήσεις, όπως δηλώνουν οι καταναλωτές, εντοπίζονται σε όλα σχεδόν τα είδη οπωροκηπευτικών. Αυξήσεις που φτάνουν τις τελευταίες μέρες μέχρι και σε ποσοστό της τάξης του 10%.

Οι καταναλωτές αποδίδουν τις αυξήσεις στην ραγδαία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, αλλά και στα αυξημένα ποσά που καλούνται να καταβάλλουν οι παραγωγοί για τις συντηρήσεις των καλλιεργειών. Στα εισαγόμενα εγχώρια είδη, οι υψηλές τιμές -όπως λένε- παραπέμπουν σε ανατιμήσεις του κόστους που απαιτείται για την μεταφορά τους στην χώρα μας.

Οι καταναλωτές εκφράζουν έντονη ανησυχία για περαιτέρω αλυσιδωτές αυξήσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουν εντατικοποίηση των ελέγχων από τα αρμόδια όργανα, έχοντας φυσικά επίγνωση της κατάστασης και των όρων που διέπουν την ελεύθερη αγορά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα