back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Fabric Republic: Επανάχρηση και αλληλεγγύη

Διαβάστε επίσης

Με όραμά τη συλλογική ανάπτυξη κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης για μια Ζero Waste πραγματικότητα, οι εθελοντές και εργαζόμενοι του Fabric Republic, προσφέρουν καθαρό ρουχισμό σε φορείς αλληλεγγύης, συμβάλλοντας ενεργά στην κυκλική οικονομία του ενδύματος, την αποσυμφόρηση του συστήματος αποβλήτων και τη μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων.

Συλλέγουν, επιλέγουν, καθαρίζουν, ταξινομούν τον ρουχισμό και τον διανέμουν σε φορείς και ιδρύματα, που έχουν ανάγκη. Παράλληλα δημιουργούν νέα προϊόντα, ανακυκλώνοντας ότι δεν επαναχρησιμοποιείται.

Fabric Republic

Το Fabric Republic είναι ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017 και αποτελεί μια σύμπραξη της ΑΜΚΕ Ίασις και της Κοιν.Σ.Επ. TAG GREEN.

«Το πρόγραμμα εστιάζει στην κοινωνικές ανάγκες του σήμερα στην κυκλική οικονομία και στην αειφόρο ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα στηρίζει και ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη Κοινωνικής Διασύνδεσης του Fabric Republic Κάκια Κοροβέση. «Εξυπηρετούμε περισσότερους από 75 κοινωνικούς φορείς όπως, τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ , κοινωνικές υπηρεσίες του  δήμου Αθηναίων, το Μαζί για το Παιδί, δομές ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α., ενώ παράλληλα μας στηρίζουν και διάφορες εταιρείες, που συλλέγουν ρουχισμό για εμάς, όπως οι  αλυσίδες Bershka, ZARA,  Massimo Dutti, η Aegean κ.α. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διαδικασία

  • Συλλογή ενδυμάτων
  • Διαλογή (ακατάλληλα προς χρήση και κατάλληλα
    για επαναχρησιμοποίηση)
  • Καθαρισμός / Απολύμανση με επαγγελματικό
    εξοπλισμό
  • Κατηγοριοποίηση
  • Συσκευασία / Αποθήκευση
  • Διανομή προς κοινωφελείς οργανισμούς με
    ιδιόκτητα οχήματα
  • Επικοινωνία – Διάχυση αποτελεσμάτων.

Κάδοι συλλογής

Δείτε εδώ, που μπορείτε να βρείτε τους κάδους περισυλλογής ρουχισμού αν επιθυμείτε να προσφέρετε στο πρόγραμμα.

Προϊόντα από από 100% ανακυκλωμένα υφάσματα και ρούχα

Από τα ρούχα, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, οι εθελοντές και εργαζόμενοι στο Fabric Republic, δημιουργούν διάφορα αξεσουάρ και άλλα προϊόντα, τα οποία πωλούνται για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. 

Αγοράζοντας ένα προϊόν Fabric Republic:

  1. Αποκτά καθαρό ρουχισμό μία τριμελής οικογένεια για έξι μήνες
  2. Άτομα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αποκτούν εργασία
  3. 2 kg ρούχων δεν καταλήγουν σε χωματερές
  4. 10 kg CO2 δεν εκλύονται στο περιβάλλον

Μπορείτε να γνωρίσετε το Fabric Republic, αυτές τις ημέρες,  στο πρώτο Conscious Pop Up Market στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το οποίο πραγματοποιείται από 24 – 27 Ιουνίου 2021.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα