back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Euro 2020: Μπύρες χωρίς αλκοόλ στις συνεντεύξεις Τύπου με μουσουλμάνους παίκτες

Διαβάστε επίσης

Μετά την ενέργεια του Πολ Πογκμπά να απομακρύνει από συνέντευξη Τύπου ένα μπουκάλι μπύρας για θρησκευτικούς λόγους, η UEFA αποφάσισε να βάλει μπύρες χωρίς αλκοόλ μπροστά στους μουσουλμάνους παίκτες.

Μετά την κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο να μετακινήσει τα δύο μπουκάλια της Coca-Cola (βασικού χορηγού του Euro 2020), αλλά πολύ περισσότερο έπειτα απ’ την αντίστοιχη πρωτοβουλία του Πολ Πογκμπά να παραμερίσει τις μπύρες των χορηγών σε συνέντευξη Τύπου, η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές να κάνουν στην άκρη τα μπουκάλια, αν θεωρούν ότι έρχονται κόντρα στις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Αν κι αρχικά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ζήτησε απ’ τις Εθνικές Ομάδες να σεβαστούν τους κανονισμούς και τους σπόνσορες της διοργάνωσης (την Coca-Cola και τη Heineken εν προκειμένω), την Παρασκευή άλλαξε την απόφασή της.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Euro 2020, Μάρτιν Κάλεν, εξέφρασε την «κατανόησή» του όταν το όλο θέμα ακουμπάει θρησκευτικές πεποιθήσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του Πογκμπά κι ενημέρωσε πως από τούδε και στο εξής οι ποδοσφαιριστές και δη οι μουσουλμάνοι, έχουν το «ελεύθερο» να μετακινούν τα μπουκάλια μπροστά απ’ την «εικόνα τους» στις συνεντεύξεις Τύπου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη γαλλική «L’ Equipe», η UEFA αποφάσισε επιπλέον πως στις συνεντεύξεις Τύπου σε μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές και μέλη εθνικών ομάδων θα τοποθετείται μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα