back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάρο – Στο νησί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο. Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Όσον αφορά τους ανέμους είναι μέτριας έντασης.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία θα αποσυρθούν μόλις νυχτώσει. Επίσης, με δυνάμεις από την Νάξο και την Σάμο ενισχύθηκε το έργο της πυρόσβεσης στο νησί της Πάρου. Από Αθήνα και Πειραιά αναχώρησαν 8 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση σε λόφο, στην περιοχή Βραυρώνα Αττικής.

Φωτιά στη Νέα Μανωλάδα

Εν τω μεταξύ, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε γεωργική έκταση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, σε πρόχειρες κατασκευές στις οποίες διαμένουν οικονομικοί μετανάστες.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η γεωργική έκταση στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, βρίσκεται στα όρια του οικιστικού τμήματος της Νέας Μανωλάδας, ενώ από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αμφιλοχία

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην Αμφιλοχία.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα