back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικός στον κορονοϊό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ τέθηκε σε δεκαήμερη καραντίνα αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε την Κυριακή το γραφείο του.

Ο 48χρονος Μπετέλ έχει κάνει μόνο μία δόση του εμβολίου για τον Covid-19 μέχρι τώρα.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ έχει ελαφρά συμπτώματα (πυρετό, πονοκέφαλο) αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. Ο φιλελεύθερος πολιτικός έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αλλά κανείς από τους υπόλοιπους 26 ηγέτες δεν θεωρείται «στενή επαφή» του.

Oι αρχές του Λουξεμβούργου επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος δεν είχε στενή επαφή με κανέναν από τους 26 ηγέτες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής είχε κάνει τεστ για COVID-19, το οποίο ήταν αρνητικό. Αυτό αναφέρει ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19 σήμερα μετά από ήπια συμπτώματα που είχε το πρωί. Είμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λουξεμβούργου που επιβεβαιώνουν ότι δεν πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είχε στενή επαφή με οποιονδήποτε αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων και ότι είχε αρνητικό τεστ λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» σημειώνει ο Μπέρεντ Λέιτς.

Προσθέτει ότι «κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλα τα υγειονομικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή και η σύνοδος οργανώθηκε έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η κοινωνική απόσταση θα μπορούσε να τηρείται ανά πάσα στιγμή».

«Ευχόμαστε στον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ ταχεία ανάρρωση».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα