back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μνημόνιο Ερευνητικής Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και της ΤτΕ

Διαβάστε επίσης

Στην υπογραφή Μνημονίου Ερευνητικής Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησαν ο Κώστας Τασούλας και ο Γιάννης Στουρνάρας. Το μνημόνιο προβλέπει τη συγκέντρωση, την ψηφιακή επεξεργασία και τη διάθεση των ιστορικών δημοσιονομικών στοιχείων του ελληνικού κράτους για την περίοδο 1833-1995.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής «το σπουδαίο αυτό έργο ανατίθεται στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και στο Ιστορικό Αρχείο της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στους ιστότοπους της Βουλής των Ελλήνων και της Τραπέζης της Ελλάδος».

Όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας, οι δύο φορείς θα αναδείξουν και θα ψηφιοποιήσουν όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία του ελληνικού κράτους από τη σύστασή του -και αυτό σχετίζεται με τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας- από το 1833 έως το 1995. «Αυτή η σπουδαία ερευνητική δουλειά, που δεν έχει προηγούμενο, θα συμβάλει πάρα πολύ στην κατανόηση των δημοσιονομικών εξελίξεων στη χώρα μας ανά τους αιώνες και θα είναι στη διάθεση κάθε ερευνητή, κάθε πανεπιστημίου, κάθε πολίτη, όταν με το καλό ολοκληρωθεί». Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «όταν οι επιστήμονες και των δύο Οργανισμών δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν πραγματικά ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το σύγχρονο ελληνικό κράτος».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα