back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π. Τοκούζης: Και το 2021, χαμένη χρονιά για επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό

Διαβάστε επίσης

28-06-2021

Την κατάσταση δοκιμασίας στην οποία βρίσκεται ο τουριστικός κλάδος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμα και σε όριο βιωσιμότητας τα μικρά καταλύματα, λόγω της πανδημικής κρίσης, περιέγραψε  ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ) και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Παναγιώτης Τοκούζης, στον Αθήνα 984.

Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι «Και αυτή η τουριστική περίοδος θα είναι δυστυχώς μια χαμένη χρονιά για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.»

Όπως είπε, ο Ιούνιος θεωρείται πλέον χαμένος μήνας, επειδή οι κρατήσεις είναι χαμηλές σχεδόν μηδενικές. «Όλα τα ξενοδοχεία, μικρά και μεγάλα, που τόλμησαν να ανοίξουν τον Ιούνιο, υπολειτουργούν με πληρότητες σε επίπεδο 5 με 10%».

Εξέφρασε πάντως αισιοδοξία ότι «θα αυξηθούν οι κρατήσεις τον Ιούλιο, κυρίως μετά τις 15 του μηνός, έως και τον Οκτώβριο» και σημείωσε πως «Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι καλύτεροι οι επόμενοι 3 μήνες.

….Ποντάρουμε στη Βρετανία μετά τις 17 Ιουλίου…εάν δεν έρθουν τουρίστες από Αγγλία, Γερμανία, δηλαδή από χώρες από όπου παραδοσιακά δεχόμαστε επισκέπτες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη χρονιά. Και για τα καταλύματα θα είναι χειρότερη από το 2020. ….Οι επιχειρήσεις δεν είναι ακόμη τουριστικά χαμένες, αλλά η κατάσταση είναι χειρότερη, ειδικά για τα μικρά καταλύματα.»

Εξηγώντας διεξοδικότερα την εκτίμησή του, είπε πως επειδή «επειδή φέτος άνοιξαν υποχρεωτικά το 70-80% των ξενοδοχείων που πέρυσι δε λειτούργησαν, αυτό συνιστά πρόβλημα για τα μικρά καταλύματα, καθώς λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους, αλλά και του ανταγωνισμού, δεν είναι εύκολο να προσελκύσουν πελάτες με χαμηλότερες τιμές και να ανταγωνιστούν τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις σε αυτό το επίπεδο.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα