back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεπουμπλικανοί καταψηφίζουν το νομοσχέδιο ανταγωνισμού με την Κίνα

Διαβάστε επίσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι είναι αντίθετοι στη νομοθεσία που προωθούν οι Δημοκρατικοί, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού απέναντι στην Κίνα, αλλά και την άσκηση πιέσεων στο Πεκίνο σχετικά με το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προώθησης του νομοσχεδίου μέσα στην εβδομάδα μόνο με την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

Ένας εκπρόσωπος του βουλευτή Μάικλ Μακόλ, που είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος στην ίδια επιτροπή, δήλωσε ότι είναι αντίθετος στο νομοσχέδιο «Ensuring American Global Leadership and Engagement Act» ή «Eagle Act», το οποίο θα συζητηθεί στην επιτροπή αύριο, Τετάρτη.

Η επιθυμία για σκληρή γραμμή στις σχέσεις με την Κίνα είναι μία από τις ελάχιστες διακομματικές πολιτικές πραγματικότητες σε ένα βαθιά διαιρεμένο Κογκρέσο, στο οποίο πλειοψηφούν οριακά οι Δημοκρατικοί του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, τα δύο κόμματα διαφωνούν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Κίνα με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι απλά σε μεγάλο βαθμό, ένα νομοσχέδιο που περιέχει μηνύματα», δήλωσε ένας βοηθός των Ρεπουμπλικάνων.

Το Eagle Act εισήχθη το Μάιο από τον Δημοκρατικό πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Γκρέγκορι Μικς.

Η Γερουσία ψήφισε στις 9 Ιουνίου με μεγάλη διακομματική πλειοψηφία 68-32 το δικό της συνολικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της Κίνας «The U.S. Innovation and Competition Act» ή «USICA», το οποίο προβλέπει τη διάθεση περίπου 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δαπάνες για την ενίσχυση της αμερικανικής τεχνολογίας και της έρευνας, ενώ έχει εγκριθεί κονδύλιο 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής και έρευνας στον τομέα της παραγωγής μικροκυκλωμάτων (τσιπ), αλλά και τηλεπικοινωνιακού υλικού.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα