back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Xαρά Χρυσικοπούλου για τη συναυλία του EL SYSTEMA GREECE στις 5 Ιουλίου, στο Ηρώδειο

Διαβάστε επίσης

Η Xαρά Χρυσικοπούλου για τη συναυλία του EL SYSTEMA GREECE στις 5 Ιουλίου, στο Ηρώδειο

Μετά από ενάμισυ χρόνο περιορισμών λόγω της κρίσης του κορονοιού, η επιστροφή στο δημόσιο χώρο με live εκδηλώσεις μπροστά σε κοινό, είναι γεγονός.
Ο πολιτισμός κάνει ολικό restart και το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης EL SYSTEMA GREECE, διοργανώνει την πρώτη του συναυλία στο Ηρώδειο, στις 5 Ιουλίου.

Επί σκηνής, σε μια φρέσκια και αναπάντεχη συνύπαρξη, θα βρεθούν η μαθητική, πολυπολιστισμική ορχήστρα και χορωδία του EL SYSTEMA GREECE, ο μουσικός παραγωγός και dj Blend Mishkin με τη reggae soul μπάντα του, αλλά και ο Θοδωρής Μαραντίνης, η Μαρίνα Σάττι, η Κατερίνα Ντούσκα, ο Ζερόμ Καλουτά και άλλοι καλλιτέχνες.

«Θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια, διασκευές γνωστών δημιουργών, όπως και διαχρονικές επιτυχίες των σίξτις και σέβεντις…
Η μουσική δεν έχει σύνορα και είναι από τα πιο δυνατά όπλα επικοινωνίας και συνεργασίας.
Ενώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας και γενιάς, γιατί είναι μια παγκόσμια, διαχρονική γλώσσα» λέει η Γενική Διευθύντρια Χαρά Χρυσικοπούλου, δίνοντας μια πρόγευση του προγράμματος στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Στόχος μας είναι η κοινωνική ένταξη και η επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ομάδων με όχημα τη μουσική. Επειδή η μαγεία της Τέχνης είναι παρούσα σε κάθε εποχή. Ξαναγεννιέται, ανακυκλώνεται με νέα και παλιά υλικά και φέρνει σε επαφή τις διαφορετικές γενιές, με δημιουργία καινούργιων αντιλήψεων.»

Το EL SYSTEMA GREECE είναι ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης που μετρά έξη χρόνια ζωής στη χώρα μας με καταγωγή από τη Βενεζουέλα.
Προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους, από 5-26 ετών. Τα βοηθά να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον, να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες και να καλλιεργηθούν μέσα από τη δημιουργική συνεργασία.

«Για εμάς, δεν υπάρχουν κριτήρια ή προϋποθέσεις καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας για τη συμμετοχή. Δραστηριοποιούμαστε στην Αττική και στην Κόρινθο, όπως και σε δομές προσφύγων.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας και μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς, με πυρήνα τη μουσική.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα