back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προφυλακίστηκε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 49χρονος ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος επανέλαβε την προανακριτική του ομολογία δηλώνοντας ότι έχει μετανιώσει για την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται.

Μετά το τέλος της απολογίας του με σύμφωνη γνώμη του 6ου τακτικού ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη και του αρμόδιου εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου ο 49χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Κεχαγιόγλου: Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου  Σάκης  Κεχαγιόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε αυτό το στάδιο ήταν αναμενόμενη η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κρατηθεί προσωρινά ο εντολέας του. Ο ίδιος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο από τις οποίες μπορεί και να αλλάξει η τύχη του κατηγορούμενου. Ο κ. Κεχαγιόγλου επανέλαβε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος και ότι με τις κινήσεις του βοήθησε τις αρχές να βρεθούν οι πίνακες. Ακόμη ανέφερε ότι το τρίτο έργο που έκλεψε καταστράφηκε σε συνθήκες σκότους για να διαφύγει και στην συνέχεια πέταξε το έργο. Τέλος ο συνήγορος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος του.

Πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η γνησιότητα των δύο πινάκων

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η γνησιότητα των δύο πινάκων που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη, αναμένεται να διατάξει ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Αύριο, ο δικαστικός λειτουργός θα καλέσει τους αρμόδιους της Εθνικής Πινακοθήκης, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων, ενώ θα ζητήσει να γίνει εκτίμηση των έργων, η οποία συνδέεται με την ποινική μεταχείριση του δράστη κι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της απόδοσης θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από τους κύριους κατόχους των έργων, το οποίο θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα