back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζάεφ: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις σε σύνθετα και δύσκολα προβλήματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό πάνελ του πρώτου “Prespa Forum Dialogue” (Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών) που διεξάγεται στην πόλη Οχρίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της χώρας του, είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να ανακοινώσει «θετικές» ειδήσεις, όμως η ποιο θετική ίσως είδηση ήταν όταν ανακοίνωσε στο λαό της χώρας του την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σημείωσε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας άνοιξε ο δρόμος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, η οποία τον Μάρτιο του 2020 έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο πάνελ μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία, Αλί Αχμέτι, ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλασίο της συμμετοχής του στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών είχε συνάντηση και με τον Φίλιπ Ρίκερ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα