back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Περιορισμός των αφίξεων από το εξωτερικό και οδικός χάρτης τεσσάρων φάσεων

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία θα περιορίσει τον αριθμό των αφίξεων από το εξωτερικό, καθώς το σύστημα της καραντίνας στα ξενοδοχεία δέχεται σοβαρές πιέσεις από το ξέσπασμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Η Αυστραλία έκλεισε τα διεθνή σύνορά της νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κυρίως για τους ξένους ταξιδιώτες. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι Αυστραλοί τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα, εκτός από αυτούς που πηγαίνουν στη Νέα Ζηλανδία, πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες καλύπτοντας οι ίδιοι τα έξοδα.

Σύμφωνα με τον Μόρισον, η Αυστραλία θα δέχεται τώρα μόλις περίπου 3.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα από το εξωτερικό, η συγκεκριμένη αριθμητική οροφή θα έχει διαμορφωθεί πλήρως μέχρι την 14η Ιουλίου, ενώ μερικές πολιτείες θα μπορούν να κινηθούν γρηγορότερα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της εθνικής κυβέρνησης, ο Μόρισον είπε ότι συμφωνήθηκε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για το άνοιγμα της Αυστραλίας μετά τα λοκντάουν που επιβλήθηκαν από τα τελευταία ξεσπάσματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα βασιστεί στην επίτευξη επιπέδων εμβολιασμού με στόχο την καταστολή της COVID-19, σε ένα επίπεδο στο οποίο θα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη, όπως άλλες μεταδοτικές ασθένειες, όπως η γρίπη.

«Το σκεπτικό μας για τη διαχείριση της COVID-19 πρέπει να αλλάξει από τότε που θα μετακινηθούμε από το προ-εμβολιαστικό επίπεδο στο μετά-εμβολιαστικό επίπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει για τους Αυστραλούς» δήλωσε ο Μόριστον στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Η προσέγγιση των τεσσάρων φάσεων θα μπορέσει να δώσει περισσότερες ελευθερίες στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένης και της περιορισμένης χρονικά καραντίνας μετά την άφιξή τους από το εξωτερικό,

Νωρίτερα σήμερα, η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας προειδοποίησε τους κατοίκους της να προετοιμαστούν για μία αύξηση στις μολύνσεις από την COVID-19 κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης, που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα φέτος.

Η Αυστραλία σε εθνικό επίπεδο μάχεται για να ελέγξει ξεσπάσματα μετάδοσης των κρουσμάτων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο θεωρείται ότι έχει υψηλή μεταδοτικότητα. Έτσι, περίπου το 50% όλων των Αυστραλών βρίσκονται σήμερα υπό την εφαρμογή σκληρών εντολών για την παραμονή τους στα σπίτια τους.

Η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, το Σίδνεϊ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου κατοικεί το 1/5 του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στη μέση της εφαρμογής ενός λοκντάουν δύο εβδομάδων, που επιβλήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον έλεγχο του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα 31 περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κατά το τελευταίο ξέσπασμα, αλλά και για το 2021. Οι τοπικές μολύνσεις έχουν αυξηθεί σε περισσότερες από 200 μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, πριν από δύο και πλέον εβδομάδες.

«Αναμένουμε ότι θα υπάρξει μία αύξηση στους αριθμούς κατά τις επόμενες ημέρες. Έτσι, ελπίζουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να δούμε την επίδραση του λοκντάουν, αντιστρέφοντας την κατάσταση και έχοντας ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρωθυπουργός της πολιτείας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

Αξιωματούχοι στο Κουίνσλαντ δήλωσαν ότι οι κανόνες του λοκντάουν θα χαλαρώσουν σε περιοχές της αναφερόμενης πολιτείας, παρά το γεγονός ότι έχουν επεκταθεί στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μπρίσμπεϊν και σε μία γειτονική περιοχή για μία ακόμη ημέρα, καθώς αναφέρθηκαν τρία νέα περιστατικά μόλυνσης.

Οι εντολές για παραμονή στο σπίτι που ισχύουν για το Περθ, αλλά και το Ντάργουιν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας, θα επανεξεταστούν σήμερα.

Η προειδοποίηση της Νέας Νότιας Ουαλίας σχετικά με μία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης γίνεται ενώ σήμερα συνεδρίασε η εθνική κυβέρνηση της Αυστραλίας,μετά από αιτήματα των πολιτειών της Αυστραλίας για τον περιορισμό του αριθμού των διεθνών αφίξεων μέχρι η Αυστραλία να επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.

Η εθνική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή ομοσπονδιακών και πολιτειακών ηγετών, οργανώθηκε κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας για να συντονίσει την αντίδραση της χώρας κατά της COVID-19.

H εφαρμογή λοκντάουν, ευέλικτης ιχνηλάτησης των περιστατικών, αλλά και σκληρών κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης βοήθησε την Αυστραλία να καταστείλει προηγούμενα ξεσπάσματα των κρουσμάτων, αλλά το ταχέως μεταδιδόμενο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα έχει θορυβήσει τις αρχές, με δεδομένη την καθυστέρηση στην εμβολιαστική εκστρατεία της Αυστραλίας σε εθνικό επίπεδο.

Η προώθηση των εμβολιασμών χαρακτηρίστηκε από εκνευρισμό και σύγχυση εξαιτίας των συχνών αλλαγών στις ιατρικές συμβουλές για το εμβόλιο της AstraZeneca και εξελίχθηκε στο επίμαχο σημείο των σχέσεων μεταξύ των ηγετών των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα