back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Τασούλα- Σάλεχ Ίσα – «Άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Διαβάστε επίσης

Άκυρο και παράνομο χαρακτήρισε εκ νέου το τουρκολιβυκό μνημόνιο ο Πρόεδρος της Βουλης, Κώστας Τασούλας που συναντήθηκε για δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο με τον Λίβυο ομόλογο του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, σημειώνοντας ότι αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Πλήρως άκυρη για την Βουλή της Λιβύης χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Λίβυος πρόεδρος, τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία δεν σημαίνει τίποτα για τη νομοθετική εξουσία της Λιβύης και πως εκείνος που την υπέγραψε δεν είχε καμία αρμοδιότητα για να την υπογράψει. Αναφορικά με την παρουσία ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων στη χώρα του, ο Λίβυος πρόεδρος επεσήμανε ότι «απορρίπτουμε την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην πατρίδα μας και θα ζητήσουμε την αποχώρηση τους», ζητώντας να μην γίνονται ξένες παρεμβάσεις και να διεξαχθούν ειρηνικά οι εκλογές, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί στην κατάσταση που ήτανε και πριν.

Ο κ Τασούλας ευχήθηκε η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου ανεμπόδιστα και να μείνουν πίσω οι εμφύλιες διαμάχες, ενώ οι δύο ομόλογοι επαναβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα