back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Γεωργάκη: Επανεκκίνηση της μουσικής ζωής στο ΕΚΠΑ με συνέδρια, φόρουμ και συναυλίες

Διαβάστε επίσης

Την επανεκκίνηση της μουσικής ζωής στους κόλπους του ΕΚΠΑ δρομολογεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με πλήθος εκδηλώσεων όπως διαδικτυακές ημερίδες, συνέδρια, φόρουμ και συναυλίες. Αφορμή, είναι η συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

Η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αναστασία Γεωργάκη, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού.

«Μετά από τη διοργάνωση τριών ρεσιτάλ πιάνου τον Ιούνιο, θα δοθούν δύο συναυλίες μέσα στον Ιούλιο.
Στις 6 του μηνός, η συναυλία των Jazz Συνόλων Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών σε διεύθυνση του σαξοφωνίστα Αντώνη Λαδόπουλου και στις 7 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο, η συναυλία των Συνόλων Ηλεκτροακουστικής Μουσικής από Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, υπό τη διεύθυνση του Θάνου Πολυμενέα – Λιοντήρη.
Ώρα έναρξης και των δύο εκδηλώσεων, στις 9 το βράδυ. Προϋπόθεση για την είσοδο στο χώρο, η επίδειξη αρνητικού self test για τον κορονοιό.

Στις 9 Ιουλίου, σειρά έχει η πρεμιέρα ενός πρωτότυπου έργου βασισμένου στα απομνημονεύματα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό, θεατρικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Μάνο Βακούση σε σκηνοθεσία Μαριάννας Λαμπίρη.
Μια παράσταση στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος, που πήρε το Εργαστήρι Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, εφαρμόζοντας νέες τεχνικές διάδρασης στον ήχο και στην εικόνα, live, μέσα από ηχοτοπία, αφηγήσεις και καινούργια στοιχεία τεχνολογίας για το θέατρο…»

Μιλώντας για το έργο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ, η κυρία Γεωργάκη περιέγραψε μια σημαντική δουλειά στο ερευνητικό πεδίο, σε βάθος χρόνου.
«Το πρώτο Πανεπιστημιακό Τμήμα για μουσικές Σπουδές ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 για να ακολουθήσει εκείνο της Αθήνας, το 1991.
Εστιάζουμε σε όλα τα είδη της μουσικής. Στην κλασική, στην ελληνική παραδοσιακή και βυζαντινή, όπως και σε θέματα εθνομουσικολογίας, με τον ινδικό και περσικό ήχο, αλλά και στις μουσικές της Μεσογείου.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα