back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης: Να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης

Διαβάστε επίσης

Μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο ομόλογό του, Mohamed Khalil Issa, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε, επίσης στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, με τον Λίβυο αναπληρωτή πρωθυπουργό Ramadan Ahmed Boujenah.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λιβύης Ramadan Ahmed Boujenah εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης δεν είναι σημερινές, είναι διαχρονικές, επισήμανε ο Λίβυος αναπληρωτής πρωθυπουργός. Μιλώντας για τη σημασία των διαδοχικών επισκέψεων του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στη χώρα του, είπε πως σημαίνει ότι είναι σημάδι ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις και ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Κώστα Φραγκογιάννη, τη χαρακτήρισε πολύ καλή και επισήμανε πως «εκφράσαμε τη στήριξή μας στην ανάπτυξη των σχέσεων».

Επίσης, υπογράμμισε πως εκφράστηκε η ανάγκη να επανασυγκληθεί η Μεικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης.

Εστιάζοντας στους τομείς που η Λιβύη θέλει να αναπτύξει τη συνεργασία με την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο εμπόριο, στην υγεία, στον τουρισμό, στην περιφερειακή σύνδεση, στην ανάπτυξη σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.

Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Φραγκογιάννης και Σμυρλής μετέβησαν στο υπουργείο Υγείας της Λιβύης, όπου συναντήθηκαν με τον Λίβυο υπουργό Υγείας Ali Ζenati.

Ακολούθως, παρακάθησαν σε γεύμα που θα τους παρέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Mohamed Khalil Issa.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή τους με τον επικεφαλής του οργανισμού προσέλκυσης επενδύσεων της Λιβύης (Libyan Investment Authority) Dr. Ali Mahmoud, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με οικονομικούς παράγοντες της Λιβύης (Libyan Businessmen Council, Privatization & Investment Board, Γενική Ένωση Επιμελητηρίων, Ένωση Βιομηχάνων Λιβύης, Γενική Εταιρεία Ηλεκτρισμού Λιβύης GECOL).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα