back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τα αναδρομικά

Διαβάστε επίσης

Υπέρογκη και παράνομη χαρακτηρίζει την φορολόγηση των αναδρομικών που έλαβαν οι συνταξιούχοι για την περίοδο 2009-2015, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Μέλη του Δικτύου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΕΔΙΣΥ, το 2019 επιβλήθηκε πρόσθετη φορολόγηση, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις, σε 95.000 συνταξιούχους, επειδή έλαβαν αναδρομικά για τις συντάξεις τους, την περίοδο 2009-2015.

Η συνολική δαπάνη υπερβαίνει τα 88 εκατ. ευρώ και αυτά τα ποσά -όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων- πρέπει να διαγραφούν (μετά από την εκτέλεση των τριών αποφάσεων του ΣτΕ), από τους πίνακες οφειλής των βεβαιωμένων ποσών και προσαυξήσεων στην προσωποποιημένη πληροφόρηση καθώς και να επιστραφούν τα χρήματα α)σε όσους έχουν πληρώσει όλο το ποσό, β) όσους έχουν ρυθμίσει και συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις τους και γ) σε όσους έχουν κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί τους θιγόμενους συνταξιούχους να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο ώστε να παραλάβουν αίτηση, την οποία θα καταθέσουν στις κατά τόπους ΔΟΥ, διεκδικώντας την διαγραφή του «παράνομου χρέους».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα