back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρυσό βραβείο για τον ταρατσόκηπο του Δημαρχείου Έδεσσας

Διαβάστε επίσης

Το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Commercial landscape του διαγωνισμού Landscapes Awards 2021, απέσπασε o δήμος Έδεσσας για τον ταρατσόκηπο με αρωματικά φυτά, που δημιούργησε στο Δημαρχείο. Ο κήπος θωρακίζει ενεργειακά σε πολύ σημαντικό βαθμό, το κτήριο και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ φύσης, χώρου και ανθρώπου. Για μία πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου κάνει λόγο ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.

«Εδώ και 4 χρόνια φυτεύουμε και σήμερα ο ταρατσόκηπος έχει πάρει την τελική του μορφή και τα φυτά την πλήρη ανάπτυξή τους. Τωρα τα περιποιούμαστε και τα συντηρούμε», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος. «Σημαντικό είναι να είσαι ικανός ένα τέτοιο έργο όχι μόνο να το δημιουργήσεις αλλά να το συντηρείς και να το διατηρήσεις. Δεν θέλουμε να είναι ένα έργο που θα προβληθεί θα εντυπωσιάσει και μετά θα ξεχαστεί και θα ξεραθεί.

«Εκτός της καλαισθησίας, που προσφέρει ο κήπος προστατεύει το κτίριο και ενεργειακά. Πετύχαμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου σε μέγιστο βαθμό . Προηγήθηκε μια καλή θωράκιση του κτιρίου για να μην υπάρξουν διαρροές εν συνεχεία τοποθετήθηκαν πολλές στρώσεις χώματος για να καταστεί η ταράτσα καλλιεργήσιμη. Έχουμε πολύ καλούς συνεργάτες και δεν είναι το μόνο σημείο στην πόλη που έχουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα σχεδιάζουμε να φυτέψουμε και σε άλλα σημεία» καταλήγει ο κ. Γιάννου.

Landscape Awards

Τα Landscape Awards επιβραβεύουν τα έργα και τους δημιουργούς που συμβάλλουν στην αρμονική ισορροπία μεταξύ φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, εκπληρώνοντας πολλαπλούς στόχους τόσο ως προς τα design briefs όσο και υποστηρίζοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή, σε αστικές, ημιαστικές περιοχές, με σαφή προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Τα Landscape Awards 2021 τελούν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου και διοργανώνουν η BOUSSIAS με την στρατηγική συνεργασία του Archisearch.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα