back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Κιτσώνας: Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Διαβάστε επίσης

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο, αποτελεί την επιτομή της τεχνολογίας και της σύγχρονης αισθητικής συνδυάζοντας εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Αυτό που δεσπόζει στον ούτως ή άλλως εντυπωσιακό χώρο του, είναι ο επιβλητικός θόλος – οθόνη της αίθουσας προβολών του, διαμέτρου 24,5 m και επιφάνειας 850 m2, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές οι οποίοι σπεύδουν να παρακολουθήσουν την προβολή πλανηταριακών παραστάσεων και ταινιών μεγάλης οθόνης.

Και μπορεί η πανδημία να οδήγησε σε τροποποιήσεις της λειτουργίας και των προβολών του, ωστόσο η συνεισφορά του στην εκπαίδευση των νέων στην Ελλάδα στο τεχνικό και επιστημονικό πεδίο παραμένει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες παραστάσεις.

Άλλωστε η δίψα του κόσμου να ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας της επιστήμης και του Διαστήματος παρέμεινε μεγάλη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία των περιοριστικών μέτρων, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Μάνος Κιτσώνας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Όπως ανέφερε, η ανταπόκριση του κοινού στις παραστάσεις και στις προβολές που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι εντυπωσιακή, διευκρινίζοντας ότι τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 προκειμένου τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επισκέπτες να νιώθουν ασφαλείς.

«Προς έκπληξή μας, δεδομένου ότι πρόκειται και για έναν κλειστό χώρο, ο κόσμος ήρθε και συνεχίζει να έρχεται στο Πλανητάριο.. Δεν περιμέναμε τέτοια προσέλευση, ειδικά μέσα στον Ιούλιο. Ουσιαστικά, παραμέναμε κλειστά από πέρυσι τον Μάρτιο και το κοινό επιθυμούσε να δει το εξαιρετικό υλικό που προβάλουμε. Εντάξαμε στο πρόγραμμά μας πολλές παραστάσεις και παλαιότερες και νέες», τόνισε.

Και φυσικά, σύμφωνα με τον κ. Κιτσώνα, το πρόγραμμα προβολών θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με δύο καινούργιες και άκρως εντυπωσιακές παραστάσεις από το προσεχές φθινόπωρο.

«Πρόκειται για την “Ιστορία της Γης” που καλύπτει το θέμα. της δημιουργίας και της εξέλιξης του πλανήτη μας και είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα πέρυσι, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα παράσταση που έχουμε δημιουργήσει για ηλικίες από 10 ετών. Επίσης, θα υπάρξει μια ακόμη ολοκληρωμένη παράσταση με τίτλο “Ταξίδι στο γαλαξία”. Είμαστε σε αναμονή για τα μέτρα και τις συνθήκες που θα υπάρξουν ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να τις προγραμματίσουμε τις παραστάσεις μας».

Σε ότι αφορά στις ιδιωτικές παραστάσεις για παιδιά που νοσούν ή αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες, υπογράμμισε: «Αυτό είναι κάτι που υπήρχε πάντα στο Πλανητάριο, χωρίς να το διαφημίζουμε. Υπάρχουν κάποια παιδιά που για λόγους υγείας δεν είναι εύκολο να έρθουν σε επαφή με περισσότερο κόσμο.

Επομένως όταν φτάνει σε εμάς κάποιο αίτημα για παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και θέλουν να δουν κάποια παράσταση, εμείς ικανοποιούμε την επιθυμία τους και βρίσκουμε το χρόνο που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για κάτι που κάνει πολύ χαρούμενα τα παιδιά και πάντα θα βρίσκεται εκεί κάποιος από εμάς, ώστε να τα βοηθήσει να έχουν μια συνολική εμπειρία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα