back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Συναγερμός για την μετάλλαξη Δέλτα – Πάνω από 1.500 κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα

Διαβάστε επίσης

Αυξητική τάση εδώ και δέκα ημέρες παρουσιάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων. Σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας εφόσον δεν συνεχιστεί η ροή του εμβολιασμού, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος. 

Στο ίδιο πνεύμα  ο καθηγητής λοιμωξιολογίαςεπίσης μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψαςκαι εκτίμησε πως μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων κορονoϊού.  Ο ιδιος εκτίμησε, μιλώντας στο Mega  ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει το τέταρτο κύμα στην Ελλάδα. 

Οι επιστήμονες, ο ένας μετά από τον άλλο εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία  για τη αύξηση των ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Κυριακή 4 Ιουλίου κατεγράφη αύξηση 76% των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού γεγονός που οδήγησε στην χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την  επιδημιολογική κατάσταση, την αύξηση των κρουσμάτων και την πορεία των εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα, επιστολή προς όλους τους δημάρχους της χώρας προκειμένου να βοηθήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών έστειλε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας καλεί τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμουν στην επιχείρηση «Ελευθερία» επισημαίνοντας τους ότι υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών που παραμένει ανεμβολίαστο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα