back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Κοντογεώργης: Σημαντική αύξηση των εμβολισμών μέχρι το τέλος Ιουλίου, στις τουριστικές περιοχές και στην ηπειρωτική χώρα

Διαβάστε επίσης

«Από τη στιγμή που υπάρχει καθολική πρόσβαση στα εμβόλια, δεν υπάρχει δικαιολογία ως προς την άρνηση. Θα πρέπει να γίνουν κατανοητές η πραγματικότητα και η αναγκαιότητα σε σχέση με την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

Αυτό αφορά και στο σκέλος της οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να μπούμε σε νέα οριζόντια μέτρα στήριξης από τη στιγμή που το Κράτος διαθέτει αποτελεσματικό εμβολιαστικό σύστημα», τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Σε ερώτηση του Γιάννη Παπαγεωργίου για τη σχετική κάμψη του εμβολιαστικού ρυθμού και το κλείσιμο της ψαλίδας που παρατηρείται ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει μόνο μία δόση και σε εκείνους που ολοκλήρωσαν και τις δύο, είπε: «Στους μονούς μήνες πραγματοποιούνται πολλοί εμβολιασμοί. Επομένως, μέσα στον Ιούλιο βλέπουμε τη συμπλήρωση της δεύτερης δόσης. Αυτή τη στιγμή τα ποσοστά είναι 56% με 44%.
Στο τέλος Ιουλίου, ο αριθμός των ανθρώπων που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση θα συμπίπτει με αυτούς που θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία».

Περιγράφοντας κινήσεις ενθάρρυνσης του πληθυσμού από κυβερνητικής πλευράς, ο κ Κοντογώργης σημείωσε «Μόνον χθες κλείστηκαν 52 χιλιάδες νέα ραντεβού και τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από 200 χιλιάδες. Γεγονός που δείχνει τη συμβολή των ήδη εμβολιασμένων συμπολιτών μας, όπως και όλων όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, στην προσπάθεια να πεισθούν εκείνοι που βρίσκονται ακόμη στη γκρίζα ζώνη της στάσης αναμονής».

Και εξέφρασε αισιοδοξία ότι «μέχρι το τέλος Ιουλίου θα δούμε σημαντική αύξηση των εμβολισμών σε όλες τις τουριστικές περιοχές και στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας».

Ο ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης αναφερόμενος τέλος σε όσους δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σχολίασε: «Άν εξαιρεθεί ένας σκληρός πυρήνας αρνητών με εμμονή σε συγκεκριμένα ζητήματα που όμως δεν επαληθεύονται επιστημονικά, υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν μπει στη λογική της αναβολής. Αφήνοντας να εμβολιστούν όλοι οι άλλοι για να ακολουθήσουν οι ίδιοι, αργότερα.  Δεν τοποθετούμαστε απέναντι. Όμως αυτή η λογική δεν μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία, σε οποιαδήποτε προοπτική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα