back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Για μια ακόμη ημέρα σχηματίζονται μεγάλες ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν rapid test

Διαβάστε επίσης

Τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί από το πρωί στο Μετρό του Συντάγματος, όπου οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, διενεργούν δωρεάν rapid test. Και αυτό, διότι πλέον, είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, προκειμένου όποιος δεν διαθέτει το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, να ταξιδέψει με πλοίο.

Κάθε μέρα, από το πρωί έως αργά το απόγευμα τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους σε διάφορες περιοχές τις χώρας. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στους πολίτες που προσέρχονται για να τους διενεργηθεί έλεγχος. Ειδικότερα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν προς τα νησιά θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης ή θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε test PCR (εντός 72 ωρών) ή σε τεστ rapid (εντός 48 ωρών) ,αλλά κ ο φόβος τις νέας μετάλλαξης Δέλτα, συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου στα σημεία όπου διενεργούνται οι δωρεάν έλεγχοι.

Αφότου έχουν περάσει κάποιες ώρες από την διενέργεια του ελέγχου οι πολίτες που εντοπίζονται αρνητικοί λαμβάνουν μήνυμα από τον ΕΟΔΥ με το αποτέλεσμα, ενώ μπορούν να «κατεβάσουν» την βεβαίωση του αρνητικού τους ελέγχου από τον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia. Σε περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί στον έλεγχο ειδοποιούνται σε λιγότερο από μισή ώρα με μήνυμα στο κινητό τους από τον ΕΟΔΥ.

Οι μεγαλύτεροι πλειονότητα από τους πολίτες που επισκέπτονται τα σημεία ελέγχου, τις τελευταίες μέρες πρόκειται να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί θέλοντας να αποφύγουν το κόστος που αποφέρουν σε διαγνωστικά κέντρα τα rapid και τα PCR (μοριακά τεστ).

Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα