back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ινδονησία: Η έξαρση της επιδημίας οδηγεί στη διεύρυνση των περιορισμών

Διαβάστε επίσης

Η Ινδονησία διεύρυνε σήμερα το σύνολο των περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ στη χώρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του πολύ μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι στο μέτωπο της επιδημίας τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα.

Μολονότι δραστικοί περιορισμοί βρίσκονται ήδη σε ισχύ στις νήσους Ιάβα και Μπαλί, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με τις ζώνες, θα εφαρμοστούν σε δεκάδες πόλεις της Σουμάτρας, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ως την Δυτική Παπούα, στο ανατολικό τμήμα.

“Τα κρούσματα βρίσκονται σε αύξηση σε άλλες περιοχές και οφείλουμε να προσέχουμε για να μην γίνουν ευάλωτα τα νοσοκομεία”, δήλωσε ο υπουργός Ερλάνγκα Χαρτάρτο, διευκρινίζοντας ότι οι περιορισμοί θα βρίσκονται σε ισχύ ως τις 20 Ιουλίου.

Το σύστημα υγείας της τέταρτης πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου έχει κατακλυστεί από συρροή ασθενών.

Χθες, Τρίτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 31.189 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός ρεκόρ, και 728 νέους θανάτους από την COVID-19. Η θνησιμότητα αυτή είναι επτά φορές υψηλότερη από αυτήν που ήταν πριν από λιγότερο από έναν μήνα.

Οι ζώνες που αφορούν τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα από ό,τι η Ιάβα, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Ωστόσο σε αυτές τις περιοχές, οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι πολύ λιγότερο ανεπτυγμένες και μια έκρηξη κρουσμάτων θα κλόνιζε πολύ πιο γρήγορα το σύνολο του συστήματος, προειδοποίησε ο Χαρτάρτο.

“Οι δομές σε αυτές τις περιοχές είναι περιορισμένες και ήδη υπερφορτωμένες”, σημείωσε.

Οι περιορισμοί αφορούν κυρίως την υποχρέωση για το προσωπικό σε μη βασικούς τομείς να εργάζεται από το σπίτι, όπως και τον περιορισμό των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων και των εστιατορίων.

Τεμένη και εκκλησίες θα κλείσουν επίσης στις περισσότερο πληγείσες ζώνες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα