back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Φραγκούλης: Είναι πολύ σπουδαίο στις μέρες μας τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια και όχι σε κάποιο ίδρυμα

Διαβάστε επίσης

Υπέροχα τραγούδια τόσο από το ελληνικό όσο και από το πλούσιο διεθνές ρεπερτόριό του, σε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που υπόσχεται μοναδικές βραδιές.

Μια διαδρομή μέσα από μια ανθολογία σπουδαίων κομματιών ξένων και Ελλήνων συνθετών, από τον Nicola Piovani, τον Luciο Dalla, τον Jose Maria Cano, τον Michel Legrand και τον Cole Porter έως τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Ελένη Καραΐνδρου, τον Νίκο Αντύπα και την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Με πολύ αγάπη και όρεξη να βγει ξανά στο κοινό και να ξανασυνδεθεί μαζί του, στο πλαίσιο των συναυλιών του για το φετινό καλοκαίρι, για τις οποίες μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Αύριο το βράδυ 8 Ιουλίου στο Βεάκειο στον Πειραιά και στις 12 Ιουλίου στην Πετρούπολη, ο Μάριος Φραγκούλης έχοντας στο πλευρό τρείς ξεχωριστούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τη Δήμητρα Σελεμίδου, τη Μυρτώ Βασιλείου και τον Βασίλης Κούρτη, θα ερμηνεύσουν εμβληματικά και αγαπημένα τραγούδια, σε κάποια εκ των οποίων έχει γράψει τη μελωδία ο ίδιος, από τον τελευταίο του δίσκο «Γαλάζια Λίμνη».

Από το πρόγραμμα των συναυλιών, δεν θα μπορούσε να λείπει το τραγούδι “Μη Λυγίσεις Ποτέ: La Soluzione”, μια Ελληνοϊταλική καλλιτεχνική συνεργασία, με πρωτοβουλία του ιδίου και του θρυλικού Ιταλού σταρ Gigi D’Alessio που, όπως ο ίδιος ανέφερε, αποτέλεσε μια πρωτοβουλία με στόχο να προσφέρει στήριξη και αισιοδοξία στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

«Πρόκειται για ένα τραγούδι που αποφασίσαμε να ερμηνεύσουμε μαζί πέρυσι κατά τη διάρκεια της καραντίνας θέλοντας να ενώσουμε τους λαούς των δύο χωρών και εμψυχώνοντας ιδιαίτερα την γειτονική Ιταλία, που υπέφερε από την πανδημία περισσότερο από άλλες χώρες. Στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι οι δύο χώρες είναι αγαπημένες και ταυτόχρονα να στείλουμε το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος του και πως πρέπει να στηρίζει ο ένας τον άλλον», τόνισε.

Η χαρά του γι αυτές τις συναυλίες δεν έκρυψε ότι είναι μεγάλη, μετά από ένα μεγάλο διάστημα μουσικής και καλλιτεχνικής σιωπής, λόγω της πανδημίας.

«Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας στις συναυλίες ώστε να είμαστε ασφαλείς . Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πρέπει και να περνάμε καλά, να είμαστε ελεύθεροι στο μυαλό και στην ψυχή μας, να μπορούμε να εκφραστούμε και να τραγουδήσουμε. Να υπάρχει μια μεγαλύτερη επαφή μεταξύ μας. Αν δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των ανθρώπων, χάνεσαι».

Παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού λέγοντας: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι η μόνη λύση. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βαδίσουμε προς ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον».

Τέλος, με αφορμή τη συμμετοχή του στην καμπάνια ενημέρωσης «Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού – Γίνε Ανάδοχος» με στόχο την προώθηση του θεσμού της αναδοχής στην Ελλάδα, τόνισε: «Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου έχει κάνει μια πολύ σπουδαία δουλειά δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που το επιθυμούν να γίνουν γονείς. Είναι πολύ σπουδαίο στις μέρες μας τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια και όχι σε κάποιο ίδρυμα, έστω και αν είναι για λίγο καιρό γιατί αναδοχή δε σημαίνει ότι παίρνεις το παιδί για πάντα στο σπίτι σου, μπορεί να είναι για μερικούς μήνες ή μερικά χρόνια. Τουλάχιστον, αυτό το παιδί θα μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια. Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλο».

Άλλωστε όντας και ο ίδιος παιδί ανάδοχων γονέων, δε θα μπορούσε να μην είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος πάνω σε αυτό το ζήτημα.

«Μητέρα μου ήταν η θεία μου, η αδερφή της μητέρας, την οποία δεν γνώριζα γιατί είχα έρθει από την Αφρική στην Ελλάδα για πρώτη φορά σε ηλικία τεσσεράμισι ετών, σε μια δύσκολη περίοδο που δεν μιλούσα καν ελληνικά. Όμως, μεγάλωσα με πολύ αγάπη. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχα ακολουθήσει την κλασική μουσική και δε θα είχα ζήσει αυτό το όνειρο κάνοντας αυτό που αγαπάω πραγματικά», είπε με ιδιαίτερη συγκίνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα