back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΑΔΕ: Δεν θα υπάρξει παράταση στην υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος

Διαβάστε επίσης

Επαρκέστατο θεωρεί η ΑΑΔΕ το εναπομείναν διάστημα των 50 ημερών (μέχρι στις 27 Αυγούστου) που ισχύει η τελική προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και αποκλείει, εκτός απροόπτου,το ενδεχόμενο παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων.

Κι αυτό, όπως εξηγεί, γιατί

  1. Για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ και να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις (Σεπτέμβριος-Φεβρουάριος) θα πρέπει να ολοκληρωθεί η υποβολή των περίπου 6,4 εκ.φορολογικών δηλώσεων μέχρι στις 27 Αυγούστου που είναι η καταληκτική προθεσμία.Σε περίπτωση παράτασης των δηλώσεων αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερες δόσεις για την εξόφληση του φόρου ακινήτων.
  2. Ήδη επιλύθηκαν από το υπουργείο Εργασίας οι τεχνικές εκκρεμότητες που είχαν να κάνουν με την αποστολή στην ΑΑΔΕ του αρχείου με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που έλαβαν πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας..Οι αποζημιώσεις αναρτήθηκαν και ήδη προσυμπληρώθηκαν στο έντυπο της φοριλογικών δηλώσεων από την ΑΑΔΕ.
  3. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος διευκρινίζει η ΑΑΔΕ “τρέχει” ταχύτερα από ότι πέρυσι.Οπως αναφέρει μέχρι χθες και για διάστημα 42 ημερών από το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβλήθηκαν 1,74 εκ.δηλώσεις έναντι 1,21 εκ.δηλώσεων για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (μείον 530.000 δηλώσεις). Το γεγονός ότι πέρυσι είχαν δηλωθεί την χθεσινή ημερομηνία (7/7/2021) 3,76 εκ.δηλώσεις οφείλεται στο γεγονός ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων άνοιξε νωρίτερα πέρυσι και συγκεκριμένα τον Απρίλιο ενώ φέτος τον Μάιο.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα