back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: Την εγκυρότητα των πιστοποιητικών θα ελέγχει εφαρμογή

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή την ρύθμιση για την εγκυρότητα εγγραφών εμβολιασμού που θα επιδεικνύουν οι πολίτες που επισκέπτονται καταστήματα εστίασης.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε το μέτρο ως σημαντικό εργαλείου ελέγχου του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση μεταβιβάζει τον ελεγκτικό ρόλο του κράτους για την πλαστότητα του εγγράφου στους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ενώ διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει στα χέρια της γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το συγκεκριμένο μέτρο. Απαντώντας, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι το μόνο που θα ελέγχεται, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα είναι η εγκυρότητα του εγγράφου και όχι το εάν το έγγραφο αυτό είναι πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης ή το αρνητικό αποτέλεσμα μιας μοριακής/ταχείας διάγνωσης. Στο ερώτημα του κ. Ραγκούση για το εάν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συμφωνήσει γραπτώς με την τροπολογία, ο κ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε ότι ρύθμιση διαμορφώθηκε με βάση τις κατευθύνσεις και τις παρατηρήσεις της Αρχής.

Σε παρέμβασή του, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήτας είπε ότι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση «έχει τρελάνει τον κόσμο», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βάλτε μας μια σφραγίδα να κυκλοφορούμε».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα