back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συναγερμός για τα 14 κρούσματα από την ‘Ιο – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εκτάκτως στο νησί

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός  σήμανε χθες το βράδυ στο λιμάνι της Ραφήνας όπου έφθασαν από την Ίο δεκάδες νερά άτομα τα οποία επέστρεψαν από πάρτι που έγινε στο νησί. Οι νεαρές και νεαροί συνολικά 73 άτομα,  ταξίδεψαν στο νησί όπου έλαβαν μέρος στο πάρτι – υγειονομική παγίδα.  Υποβλήθηκαν σε τεστ και διαπιστώθηκαν 14 κρούσματα. Στην Ίο μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το πλοίο Super Express κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα αφού πραγματοποίησε το  δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το πρωί το πλοίο αφού απολυμάνθηκε αναχώρησε για το δρομολόγιό του στις 08:05, δηλαδή με μια ώρα καθυστέρηση

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη.

Όπως δήλωσε στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν περίπου 1.000 νεαρά άτομα που τελείωσαν τις Πανελλήνιες έφτασαν στο νησί.

«Δυστυχώς από την πρώτη ημέρα άρχισαν τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 18 ετών με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά. Χθες αναχώρησε το τελευταίο γκρουπ με τα ύποπτα κρούσματα, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στο νησί μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία καραντίνας, μαζί με τις στενές επαφές τους. Ευτυχώς ο ιός δεν εισχώρησε στον μόνιμο πληθυσμό, καθώς το 90% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19».

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, είπε στην ΕΡΤ ότι περίπου 30 νεαρά παιδιά ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Κάποιοι νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι γύρισαν χθες βράδυ. Οι περίπου 70 νεαροί αφού παρέμειναν απομονωμένοι στο πλοίο και υποβλήθηκαν σε τεστ αμέσως μετά την αποβίβαση τους στο λιμάνι της Ραφήνα .

Σύμφωνα με τον κύριο Μπουρνούς ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο στο πλοίο Super Expres, ενώ  ελέχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και τους τους συστήθηκε να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα