back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Μέγαρο

Διαβάστε επίσης

Η προσφορά και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, «κρατούν τον κόσμο ζωντανό» και ταυτόχρονα είναι στοιχείο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας. Αυτό το διπλό μήνυμα στέλνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει σήμερα Παρασκευή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (περιστύλιο) και ώρες 9:30-14:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάστηκε στην 14 Ιουνίου.

«Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους μέσα σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, έδειξαν την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας συνολικά».

Το ΕΚΕΑ συνεχίζει την προσπάθεια «με την ελπίδα η εθελοντική προσφορά αίματος να γίνει συστηματική, έτσι ώστε να καταφέρουμε ως χώρα να επιτύχουμε την κάλυψη των αναγκών σε αίμα από 100% εθελοντική αιμοδοσία, τόσο σε ομαλές όσο και σε έκτακτες συνθήκες».

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

«Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει αυτό το καλοκαίρι, ας κάνουμε το βήμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ας χαρίσουμε το πιο σημαντικό δώρο, τη ζωή!», τονίζει το ΕΚΕΑ.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

τήρηση των αποστάσεων

τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716, 2132146726 (από 5/7 έως 8/7 και ώρες 09.00-15.00).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

Εάν έχεις κάνει τατουάζ πρέπει να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα