back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Μ. Κυπραίου το 2011

Διαβάστε επίσης

Την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης επικαλέστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ζήτησε να αποσύρει η ελληνική πολιτεία την έφεση που άσκησε στην απόφαση αποζημίωσης του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στα επεισόδια του Συντάγματος το 2011.

«Δεν νομιμοποιείται να παρέμβει ο εκάστοτε υπουργός για κατάθεση ή απόσυρση της έφεσης. Στην περίπτωση της Marfin η υπόθεση κρίθηκε τελεσίδικα. Στην περίπτωση του Μανώλη Κυπραίου έχει κριθεί μόνο πρωτόδικα, δεν έχει τελεσιδικίσει, εκκρεμεί ακόμα στη δικαιοσύνη, και θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης των δύο υποθέσεων είναι τουλάχιστον ατυχής», υπογράμμισε ο υπουργός στα όσα ισχυρίστηκε ο κ Σπίρτζης ζητώντας από την κυβέρνηση να μην κάνει το ίδιο που έκανε και στην υπόθεση της Marfin.

«Η πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση ήταν καταπέλτης κατά των αστυνομικών δυνάμεων τω ΜΑΤ που επιτέθηκαν κατά του δημοσιογράφου. Είναι προσβλητική η έφεση σας. Ο Μανώλης Κυπραίος, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη και τις γνωματεύσεις των γιατρών έχει αναπηρία 90% και οφείλεται στη ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Γιατί δεν κάνετε το ίδιο που κάνατε με την υπόθεση της Marfin να πάρετε μια πολιτική απόφαση και να μην ασκήσετε έφεση;» ανέφερε νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία εν εξελίξει δικαστική απόφαση. Δεν ωφελεί να καλλιεργούμε εντυπώσεις. Δεν συνάδουν και με το πρόσωπο του Μανώλη Κυπραίου, που διεκδικεί με σοβαρότητα αυτό που πιστεύει από την πολιτεία και έχει επιδείξει απόλυτη υπευθυνότητα όλο αυτό το διάστημα», ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του επιδίκασε συνολικά ένα ποσό περίπου 190.000, η ελληνική πολιτεία κατέβαλε το ποσό των 115.000, και απομένει να καταβληθεί το υπόλοιπο μαζί με τους νόμιμους τόκους.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα