back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Δίνουμε στα παιδιά ερεθίσματα ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και ταυτόχρονα ανιχνεύουμε τυχόν διαταραχές ακόμα και μαθησιακές δυσκολίες

Διαβάστε επίσης

Για το νέο παιδαγωγικό πρόγραμμα που αφορά όλους τους δημοτικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με ισότιμη ανάπτυξη δεξιοτήτων, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν θα είναι χώροι που απλά φιλοξενούν παιδιά αλλά θα είναι οι χώροι που θα αυξάνουν τις δεξιότητες των παιδιών. Δημιουργούμε για πρώτη φορά τις συνθήκες, ώστε κάθε παιδί, να έχει τη δυνατότητα και το κατάλληλο περιβάλλον να αναπτύσσει στο μέγιστο τις ικανότητες και τις δεξιότητές του» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Σχετικά με το πρόγραμμα η κ Μιχαηλίδου ανέφερε ότι σκοπός του είναι να διασφαλίσει την κινητοποίηση όλων ερεθισμάτων των παιδιών. «Στην κρίσιμη αυτή ηλικία δίνουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στο μέγιστο και ταυτόχρονα θα μπορούμε να ανιχνεύσουμε οποιαδήποτε αναπηρία, διαταραχή ακόμα και μαθησιακή δυσκολία που έχει το παιδί»

Αναφερόμενη στους ανθρώπους που δημιούργησαν το πρόγραμμα υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «μια ομάδα επιστημόνων από όλο το κόσμο οι οποίοι με τη συμβολή της διαΝΕΟσις έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα δεξιοτήτων για τα παιδιά το οποίο έχει μεταξύ άλλων, δομημένο παιχνίδι, ελεύθερο παιχνίδι, συγκεκριμένες ιστορίες, αφηγήσεις και επαφή με τον πολιτισμό και τη φύση»

Τέλος επισήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά, που πρόκειται να συζητηθεί σε δημόσια βάση, πλαίσιο προσχολικής αγωγής» και κάλεσε «πολίτες, φορείς, ερευνητικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό ή νομικό πρόσωπο, να καταθέσει τα σχόλιά του»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα