back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H δικηγόρος της 19χρονης καταγγέλει μέσω του Αθήνα 9.84: Οι αστυνομικοί της συμπεριφέρθηκαν ως κρατούμενη – Υπάρχει κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

Διαβάστε επίσης

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη. Η κοπέλα κακοποιούνταν συστηματικά από 39χρονο αστυνόμο ο οποίος την ανάγκαζε να εκδίδεται ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό πως εμπλέκεται και ο πατέρας της ο οποίος την κακοποιούσε από τότε που ήταν 11 ετών.

Πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, υπάρχει και άλλη κοπέλα που ήταν αιχμάλωτη, είπε η συνήγορος της 19χρονης Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου.

«Η κοπέλα έχει αναφερθεί σε ένα ολόκληρο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων. ‘Εχει κάνει λόγο για τουλάχιστον 3 άτομα ακόμα, ενώ στα χέρια τους αιχμάλωτη ήταν ακόμα μια κοπέλα που επίσης κακοποιούσαν αλλά ως τώρα δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ Λεγάκη κατήγγειλε αφού η κοπέλα πήγε στην αστυνομία την κρατούσαν χωρίς να την αφήνουν να επικοινωνήσει με κανέναν, ενώ όταν την μετέφεραν στο νοσοκομείο είπαν στους γιατρούς ότι είναι κρατούμενη.

«Την κράτησαν 12 ώρες και εμένα με παρεμπόδιζαν να την δω. Της είπαν ότι της όρισε το κράτος δικηγόρο και στην αρχή δεν ήθελε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου. Στο νοσοκομείο της συμπεριφέρθηκαν λες και ήταν κρατούμενη, την συνόδευαν μέχρι και μέσα στο εξεταστήριο για να είναι σίγουροι ότι δεν θα μιλήσει. Σε διαμαρτυρία των γιατρών οι αστυνομικοί απαντούσαν πως είναι κρατούμενη. Οι αρχές λοιπόν πρέπει επιτέλους να κάνουν Τη δουλειά τους, να συλλάβουν δηλαδή όλους τους δράστες και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κινδυνέψει το παιδί» ανέφερε και η κυρία Λεγάκη.

Τέλος η κ Λεγάκη αναφερόμενη στην κοπέλα που δούλευε στην καφετέρια και η οποία βοήθησε την 19χρονη να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει τον αστυνομικό, είπε χαρακτηριστικά:  «Εκεί που απέτυχαν οι αρχές πέτυχε η κοινωνική αλληλεγγύη. Το κορίτσι που δούλευε στην καφετέρια την είδε μελανιασμένη και της είπε θα είμαι εδώ έαν θέλεις βοήθεια. Δεν έκανε ότι δεν την είδε. Αυτή λοιπόν η κοπέλα είναι ένα υπόδειγμα του πως η κοινωνία μπορεί να προστατεύει τα παιδιά της. Είναι το παράδειγμα της αλληλεγγύης στην πράξη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα