back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ν. Θωμαΐδης: Αύξηση 70% του ιικού φορτίου στα λύματα – Αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στο 70% σε σχέση με την προπροηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84- ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, σημειώνοντας ότι υπάρχει μία μεγάλη δυναμική της διασποράς, κάτι που σημαίνει ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε ένα υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ανάλογα πάντα βέβαια και με τα τεστ που γίνονται.

Όπως είπε, σε σχέση με το προηγούμενο κύμα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι διαφοροποιημένα . «Είναι διαφοροποιημένες οι συνθήκες γιατί έχουμε 41% πλήρως εμβολιασμένους. Ένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων, πάνω από 80% αφορά νεαρά άτομα από 15 έως 39 έτη. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει κάποιες εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά σε μικρότερο ρυθμό από ότι θα αφορούσε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.
Άλλη διαφοροποίηση είναι ότι επελαύνει το στέλεχος Δέλτα, το οποίο ενδέχεται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ακόμα περισσότερο να έχει επικρατήσει πάνω από 90%, που δεν γνωρίζουμε τι εισαγωγές θα δώσει στα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι θα πρέπει να ενταθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι η παγκόσμια κοινότητα δεν έχει κάτι άλλο στα χέρια της για να αντιμετωπίσει τον ιό, πέρα από το εμβόλιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα