back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αίτημα Σ. Μπεκατώρου στη Βουλή για άτομο αναφοράς που θα υποδέχεται καταγγελίες αθλητών για σεξουαλική παρενόχληση

Διαβάστε επίσης

Την έλλειψη ακόμη και σήμερα συγκεκριμένης δομής στις αθλητικά σωματεία, στην οποία οι αθλητές και ειδικότερα οι ανήλικοι, θα μπορούν να απευθύνονται για να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας, επισήμανε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας για το me too Greece στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

«Η έλλειψη κάποιου ατόμου αναφοράς στο οποίο θα μπορούν με εμπιστοσύνη να απευθύνονται τα παιδιά και εν γένει οι αθλητές, τους οδηγεί να καταφύγουν στα ΜΜΕ και στα πολιτικά δικαστήρια», ανέφερε η κ. Μπεκατώρου, ζητώντας να καταστεί υποχρεωτική για τους συλλόγους η ύπαρξη μιας τέτοιας δομής υποδοχής των καταγγελιών.
« Σπάσαμε το απόστημα, δεν το εξαλείψαμε», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απαντώντας στην κ. Μπεκατώρου, αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα με την υποδοχή των καταγγελιών.

Πάντως, παρατήρησε ότι οι αθλητές θα μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή SOS 15900 στην οποία θα προστεθεί και άλλη μια ειδική γραμμή για θέματα Αθλητισμού, αλλά και στον αθλητικό εισαγγελέα που είναι- όπως είπε χαρακτηριστικά-ένας αργός αλλά ασφαλής δρόμος.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης, ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί το μητρώο προπονητών, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε γονείς, χορηγούς και αθλητές, ώστε όλοι να γνωρίζουν αν κάποιος είναι προπονητής ή όχι.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα