back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χρ. Αλεφάντης: Η Σχεδία μιλάει τώρα και αγγλικά. Είναι πολλά κοινωνικά project στη συσκευασία ενός

Διαβάστε επίσης

 

Για όσους μένουν ακόμα στην Αθήνα ή δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν για το καλοκαίρι το κλεινόν άστυ, υπάρχει, μέσα στα πολλά, η επιλογή της ΣΧΕΔΙΑΣ.
Ο λόγος, για το περιοδικό δρόμου  και την ενίσχυση των αστέγων που αναζητούν ένα άνοιγμα δημιουργικότητας, μια δεύτερη ευκαιρία.

Φέτος το καλοκαίρι, κυκλοφορεί μια επιπλέον έκδοση της Σχεδίας στην αγγλική γλώσσα, με τη στήριξη του Ι-ΜΕD. 

Η σχεδία μιλάει αγγλικά, επειδή θέλει να επικοινωνήσει με όλους. Με τους επισκέπτες της πόλης και όλους όσοι είναι ξενόγλωσσοι.

Πρωτοσέλιδο στο τεύχος που κυκλοφορεί, η υπενθύμιση για τις 9,5 εβδομάδες του ΣΧΕΔΙΑ Ηome. Nίκη και γιορτή όχι μόνο για πωλητές και αναγνώστες, αλλά και για τον εμπνευστή και διευθυντή σύνταξης του περιοδικού, Χρήστο Αλεφάντη.

«Για εμάς, η Σχεδία είναι πολλά κοινωνικά project στη συσκευασία του ενός.» λέει στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.
Καμάρι του, ο Οδηγός υπεύθυνου τουρισμού, που εγκαινιάζεται στην τρέχουσα έκδοση με τη φιλοδοξία να βγαίνει στους δρόμους της πόλης τα επόμενα, πολλά καλοκαίρια.

«Αναδεικνύουμε τις κοινωνικές, συνεταιριστικές επιχειρήσεις και οργανώσεις που κάνουν σοβαρή δουλειά, καλώντας ουσιαστικά τον ξένο επισκέπτη σε πιο υπεύθυνες επιλογές.
Δίνουμε δηλαδή την πληροφορία ότι θα μπορούσε να αγοράσει από αυτές, σε μια επιλογή ηθικής κατεύθυνσης, το δώρο που θα ήθελε να πάει σε φίλους, με την επιστροφή του στην πατρίδα.»

Ο Οδηγός Υπεύθυνου Τουρισμού της Σχεδίας, καταγράφει υπηρεσίες και δομές αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα δίνει πρόσβαση στην ενημέρωση, βάζοντας στις διακοπές το πρόσημο της υπευθυνότητας και προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γίνουν κοινωνικά παρόντες.
Ακόμη, αναδεικνύει τον εθελοντισμό σε οργανώσεις και δομές.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ο Χρήστος Αλεφάντης έχει να μοιραστεί πολλά ακόμη με το σταθμό της πόλης, στη πρόσκληση συνομιλίας που του απηύθυνε .«Με ένα άλλο πρόγραμμα, που εμπνευστήκαμε από τον Δήμο Αθηναίων, δίνουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν στο Σχεδία Ηοme συντροφιά με έναν πολίτη της Αθήνας για να δουν από κοντά το χώρο, να πιούν ένα καφεδάκι μαζί μας και να μάθουν από πρώτο χέρι πως είναι η ζωή στην Ελλάδα. Ίσως και να πάνε μαζί για ψώνια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.»

Πως όμως θα συνδεθεί με το ξένο κοινό η αγγλόφωνη έκδοση της Σχεδίας, αφού πολλοί από τους πωλητές δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες;

«Η Σχεδία καλεί όσους επιθυμούν να σταθούν εθελοντικά, στο πλευρό των πωλητών για όσο διάστημα θέλουν προκειμένου να πουλήσουν για λογαριασμό τους την αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού. Μέχρι τώρα καταγράψαμε τουλάχιστον 20 συμμετοχές και συνεχίζουμε να διεκδικούμε παρουσίες, μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου. Ευπρόσδεκτη είναι κάθε διάρκεια συμμετοχής, ακόμη και για 10 λεπτά της ώρας» ανέφερε ο Χρήστος Αλεφάντης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα