back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Καλοκαίρι καθημένων» – Οι κανόνες λειτουργίας και τα πρόστιμα για χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη η Ελλάδα να δίνει την εικόνα οργανωμένης οικονομίας υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάζοντας τα νέα έκτακτα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για καλοκαίρι καθημένων, σημειώνοντας ότι όλοι οι χώροι διασκέδασης που θα λειτουργούν το καλοκαίρι θα είναι μόνο με καθήμενους. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή έως και 31 Αυγούστου επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης και χώρους ψυχαγωγίας ενώ για το ίδιο διάστημα οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

Για τους υπαίθριους χώρους θα μπορεί να επιλέγεται η λειτουργία μεικτών ή αμιγών χώρων. Οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται μόνο με αμιγή λειτουργία και με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 για τα κλειστά.

Στην πρώτη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τμ και 5.000 ευρώ για χώρους άνω των 200 τμ και 7 μέρες αναστολή λειτουργίας.
Σε δεύτερη παράβαση για όλους 10.000 και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας και στην τρίτη παράβαση προσωρινή αφαίρεση άδειας για 60 μέρες.
Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων βάση αποδεικτικού υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Από τη συμπεριφορά μας θα κριθεί το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης παροχή πέντε ημερών αδείας στους στρατεύσιμους που εμβολιάζονται, τονίζονται ότι ο εμβολιασμός τους είναι εθελοντικός.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Παρουσίαση - Μέτρα

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα