back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Λινού: Πηγαίνουμε σε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, πρέπει να ξανασυζητήσουμε τα μέτρα που λάβαμε στο πρώτο κύμα

Διαβάστε επίσης

«Κάθε μέτρο κατά της πανδημίας βοηθάει, ωστόσο εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για τη λειτουργία των κλειστών χώρων ακόμα και σε εμβολιασμένους» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθηνά Λινού.

‘Όπως εξήγησε «οι κλειστοί χώροι ενέχουν τον κίνδυνο κάποιοι να μην έχουν αποκτήσει πλήρη ανοσία και έτσι πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος κάτι να ξεφύγει και να έχουμε διασπορά»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αφού εκτίμησε ότι βάση δεδομένων πηγαίνουμε σε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, καθώς μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει τετραπλασιαστεί ο δείκτης θετικότητας, επεσήμανε ότι παράλληλα με την επιτάχυνση των εμβολιασμών θα πρέπει να μην ξεχνάμε και να τηρούμε τα μέτρα: «πρέπει να ξαναθυμηθούμε και να ξανακουβεντιάσουμε τα  μέτρα που λάβαμε στο πρώτο κύμα. Πρέπει να ξανασυζητήσουμε το θέμα της τηλεργασίας όπως και τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο με κλιματισμό όπως οι κινηματογράφοι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακυκλώσουμε ιούς που μπορεί να έχουν απελευθερωθεί από δύο ή τρεις ανθρώπους που θα τον φέρουν»

Τέλος η κ Λινού τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών από 12 ετών και πάνω επισημαίνοντας πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και δεν υπάρχει κίνδυνος: «τα παιδιά εκτίθενται και νοσούν ήπια ωστόσο κάποια παιδιά ακόμα και χωρίς υποκείμενα νοσήματα έχουν φόβο καθώς ένα υποκείμενο νόσημα είναι και η παχυσαρκία και στην Ελλάδα έχουμε πολλά παιδιά παχύσαρκα όπως και παιδιά με άσθμα. Αυτά τα παιδιά υπάρχει κίνδυνος να μην πάνε καλά άμα νοσήσουν»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα