15.8 C
Athens
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

15.8 C
Athens
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Δύο κύκλοι κινητικότητας ετησίως και ένας διαγωνισμός για προσλήψεις στο Δημόσιο

Τα νέα δεδομένα που θα επικρατήσουν στο δημόσιο σε ότι αφορά τις προσλήψεις, την κινητικότητα αλλά και την αξιοκρατία παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο με θέμα “Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή προοπτική” που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανατραπεί το πνεύμα του εξισωτισμού που επικρατεί στο Δημόσιο και να επιστρέψει στον πυρήνα του η έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας.

Στην ομιλία του ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ενός σημαντικού μεταρρυθμιστικού έργου το οποίο κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και τόνισε ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση που επιτελείται στο ελληνικό Δημόσιο προϋποθέτει ταυτόχρονα και την ψηφιακή επιμόρφωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου ο Δημόσιος Τομέας να μη μείνει ουραγός στις σύγχρονες εξελίξεις και το ελληνικό Δημόσιο να μην αποτελέσει βαρίδι για τη συνολική πρόοδο της Χώρας μας.

Όπως τόνισε, στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με τη Microsoft, η οποία στην πλήρη έκτασή της θα επιτύχει την ψηφιακή επιμόρφωση δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, χαρακτήρισε επαναστατική τη νέα διαδικασία με την οποία συγκεντρώνονται οι ανάγκες όλων των Φορέων του για προσωπικό σε μία Προκήρυξη και στη συνέχεια πραγματοποιείται ένας ηλεκτρονικός πανελλήνιος Διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ, γεγονός που οδηγεί σε μία κοσμογονία με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο προσλήψεων από τρεισήμισι περίπου χρόνια που διαρκεί σήμερα σε μόλις ένα έτος.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι αρχίζει να τηρείται πλήρως η νομοθετική πρόβλεψη για τον κύκλο αναδιάρθρωσης του ανθρώπινου δυναμικού, αναφέροντας ότι η Κινητικότητα με τα νέα κριτήριά της γίνεται σταδιακά ένας πιο σύνθετος, πιο απαιτητικός και πιο έξυπνος μηχανισμός που επιτυγχάνει μία σημαντική ισορροπία στις Υπηρεσίες. “Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο ανοίγει για αιτήσεις ο πρώτος κύκλος Κινητικότητας, από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο ανοίγει ο κύκλος προσλήψεων και από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο ανοίγει ο δεύτερος κύκλος Κινητικότητας και συμπληρώνουμε τα κενά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο μία διαρκή διαδικασία μέσω της οποίας καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της συνολικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, προανήγγειλε τη δημιουργία τριών νέων εργαλείων διοίκησης που θα συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν:
– Στην πιλοτική εφαρμογή του μηχανισμού επιβράβευσης στο Δημόσιο
– Στη θέσπιση ενός συστήματος στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικών μονάδων
– Στην εισαγωγή ενός νέου τρόπου αξιολόγησης των διευθυντικών στελεχών που θα εφαρμόζεται πέρα από τα τυπικά προσόντα και θα συνδέεται στενά με τη στοχοθεσία των οργανικών μονάδων της εποπτείας τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Βορίδης προανήγγειλε ότι στην περίπτωση που κάποια οργανική μονάδα πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί, τα διευθυντικά στελέχη θα μπορούν να αξιοποιήσουν αφενός τον μηχανισμό επιβράβευσης και αφετέρου το καθεστώς της τηλεργασίας για να ανταμείψουν τους συνεπείς εργαζόμενους που συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω εξαγγελιών του τοποθετώντας τη νομοθέτηση του μηχανισμού επιβράβευσης των Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Στο ίδιο χρονικό διάστημα τοποθέτησε και τη θέσπιση του νέου συστήματος στοχοθεσίας, ενώ σημείωσε ότι ο νέος μηχανισμός αξιολόγησης και κρίσης των διευθυντικών στελεχών θα έχει νομοθετηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img