back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΠΥΞ μαθαίνει ελληνικά στα προσφυγόπουλα

Διαβάστε επίσης

Μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας με μητρική γλώσσα διαφορετική από την ελληνική, δημιούργησε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ). Στη σειρά, η οποία τιτλοφορείται «Οι περιπέτειες του ΠΥΞ», ο ήρωας ΠΥΞ μέσα από τις περιπέτειές του ξαφνιάζεται, ενθουσιάζεται και ανακαλύπτει λέξεις, αριθμούς, φρούτα, χρώματα και σχήματα, στα ελληνικά.

Ο στόχος

Η σειρά δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων του Διαπολιτισμικού Κέντρου ΠΥΞΙΔΑ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), με στόχο παιδιά πολύ μικρής ηλικίας με μητρική γλώσσα διαφορετική από την ελληνική να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα μαθαίνοντας τις πρώτες τους λέξεις.

Αφορμή για τη δημιουργία της σειράς, όπως λένε οι δημιουργοί της, αποτέλεσε η εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα παιδιά λόγω της πανδημίας και η προσπάθεια να βρεθούν κατάλληλα εργαλεία για ευχάριστη μάθηση μέσω των δωρεάν διαθέσιμων ψηφιακών καναλιών που μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε οικογένεια.

Που μπορείτε να παρακολουθήσετε τις περιπέτειες του ΠΥΞ

Μπορείτε να δείτε και τα 8 επεισόδια στο επίσημο κανάλι Youtube του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Οι «περιπέτειες του ΠΥΞ» δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη λειτουργίας του Διαπολιτισμικού Κέντρου Πυξίδα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες» το οποίο υποστηρίζει με δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα