back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Α. Εξαδάκτυλος: Είναι απίθανο με ανοιχτή την κοινωνία να μην συναντηθούμε κάποια στιγμή με τον ιό

Διαβάστε επίσης

«Είναι απίθανο με ανοιχτή την κοινωνία να μην συναντηθούμε κάποια στιγμή με τον ιό» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Στις χώρες όπου υπήρχε μεγάλη διασπορά του ιού, όπως ΗΠΑ, είχαμε σημαντικό αριθμό απωλειών. Στη χώρα μας δεν το ζήσαμε αυτό διότι δεν είχαμε μεγάλη διασπορά, αλλά τώρα με τον τρόπο που λειτουργούμε ως κοινωνία και με τη μετάλλαξη “Δέλτα” όλοι θα συναντήσουμε κάποια χρονική στιγμή τον ιό».

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις ο κ Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι αφορούν όλο και περισσότερο μικρότερες ηλικίες. 

Βλέπουμε πλέον και εφήβους να νοσηλεύονται, τόνισε επισημαίνοντας ότι «αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς και σε αυτές τις ηλικίες. Οι ευπαθείς έφηβοι και τα παιδιά θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν και κυρίως οι νέοι που βρίσκονται κοντά σε περιβάλλον με ευπαθή άτομα ή ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν»

Όπως εξήγησε «αυτό που βιώνουμε τώρα είναι το 4ο κύμα της πανδημίας, είναι στο ξεκινήμά του. Το αποτελεσματικότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε. Θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα για να έχουν επίδραση πάνω στην πανδημία -με την έκταση της διασποράς που υπάρχει-  να είναι πολύ αυστηρά και θα χρειαστούν και πολύ χρόνο. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι αναγκαίο, αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα