back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων στα νησιά – Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες

Διαβάστε επίσης

Την ανιούσα έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων. Τα ακριβά καύσιμα δημιουργούν προβληματισμό, ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών που οι μετακινήσεις των καταναλωτών είναι πυκνότερες και οι καταναλώσεις μεγαλύτερες.

«H τιμή της αμόλυβδης βενζίνης «σκαρφάλωσε» στο 1.70 ευρώ (κατά μέσο όρο) στην χώρα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20 λεπτά τους τελευταίους δυο μήνες», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση.

Στις ίδιες τιμές αυξήσεων παρουσιάζονται και τα υπόλοιπα είδη καυσίμων, με την τιμή στο πετρέλαιο κίνησης να «σκαρφαλώνει» πλέον κατά μέσο όρο στο 1.40 ευρώ το λίτρο, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν η τιμή του κάτω από το 1 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στα ύψη εμφανίζονται και οι τιμές των καυσίμων σε αρκετές πιο απομακρυσμένες περιοχές ή στα νησιά, ξεπερνώντας ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες για την αμόλυβδη 100 οκτανίων, λόγω αυξημένων μεταφορικών αλλά και αυξημένης κίνησης λόγω του καλοκαιριού.

«Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε αυξήσεις. Αυξάνονται τα καύσιμα παντού σε όλα τα στάδια, δηλαδή από τα διυλιστήρια μέχρι τον καταναλωτή. Τα 2/3 της τιμής είναι φόροι, δηλαδή περίπου το 1 ευρώ. Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο της χώρα μας αλλά παρατηρείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες», προσέθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα