back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Η Μέρκελ θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να ταξιδέψει στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε χθες μια βιντεοδιάσκεψη με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής, για να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τόνισε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε πως η Μέρκελ θα επισκεφτεί την Κυριακή την Σούλντ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις.

«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές κυβερνήσεις για μια πρώτη επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ συνομίλησε και με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ, που την ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις διάσωσης. Η καγκελάριος δεσμεύτηκε για παροχή στήριξης στις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα