4.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

4.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ελ. Χρονοπούλου: Ο ΟΠΑΝΔΑ ανοίγει για τα παιδιά αυλές και κήπους των Μουσείων, των Πολιτιστικών Κέντρων, των Βιβλιοθηκών και της Πινακοθήκης

spot_imgspot_img

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) , όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανοίγει τις αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων, των Πολιτιστικών Κέντρων, των Βιβλιοθηκών και της Πινακοθήκης, παρουσιάζοντας έως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, ένα εξαιρετικό και πλούσιο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 ετών.

Η προϊσταμένη Μουσείων και Συλλόγων του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Χρονοπούλου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Σοφία Μπερετάνου για αυτά τα πρόγραμμα που έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

«Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος με μεγάλη επιτυχία. Τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους τον έχουν υποδεχτεί με μεγάλη θέρμη», ανέφερε.

Όπως εξήγησε η κ. Χρονοπούλου, μέσα από αυτές τις δραστηριότητες που προσθέτουν «χρώμα» στην καθημερινότητά τους, τα παιδιά, μεταξύ άλλων, γνωρίζουν τις ηρωικές μορφές της Επανάστασης του 1821, αναλαμβάνουν δράση ως αρχαιολόγοι και ανακαλύπτουν αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο, μαθαίνουν για το περιβάλλον, για την αρχιτεκτονική των κήπων και για τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας ή συμμετέχουν στην αναβίωση παλαιών παιχνιδιών της γειτονιάς.

«Σήμερα στην Πινακοθήκη, στο πλαίσιο της έκθεσης ”Δες απέναντι”, με αφορμή την έκθεση με τα αρχαιολογικά ευρήματα της Κέρου και του Δασκαλιού, στην αυλή της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, καλούμε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την αρχαιολογική ανασκαφή ενώ στο δεύτερο μέρος, θα γίνουν και τα ίδια καλλιτέχνες, δημιουργώντας τα δικά τους σχέδια και αναπαραστάσεις με κάρβουνο και λαδοπαστέλ στο υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής».

Σημείωσε ότι, αύριο, Δευτέρα 19 Ιουλίου, στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος τα παιδιά θα γνωρίσουν μύθους από την εποχή του Πλάτωνα ενώ το Σάββατο 31 Ιουλίου, στο Πάρκο Ελευθερίας, έχει προγραμματιστεί ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από αφηγήσεις να μάθουν πληροφορίες για την παιδική ζωή αγαπημένων τους ηρώων του 1821 και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Στο πρόγραμμα του ΟΠΑΔΝΑ, περιλαμβάνονται επίσης θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο στα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας, στο πλαίσιο της στήριξης των καλλιτεχνών.

Παράλληλα, η κ. Χρονοπούλου, αναφέρθηκε και στον ιστορικό θερινό Κινηματογράφο ΑΒ στα Άνω Πατήσια, ο οποίος ανανεώθηκε και αποτελεί ξανά πόλο έλξης και προορισμό των Αθηναίων για τις πολιτιστικές εξόδους τους με εξαιρετικές παραστάσεις χορού καθώς και παιδικές παραστάσεις.

«Και δε σταματάμε εδώ. Τον Σεπτέμβριο διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Κολωνού και όλος ο μήνας θα γεμίσει μουσική και θέατρο. Είναι ένας θεσμός που έχει εγκατασταθεί πια στις καρδιές όλων μας και τον αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία γιατί θα είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα που το έχουμε όλοι ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε», επισήμανε.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ατομική έκθεση του Βαγγέλη Γκόκα, με τίτλο «Omnia Caritatis» την οποία ο ΟΠΑΝΔΑ παρουσιάζει στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 και περιλαμβάνει πίνακες της τελευταίας δεκαετίας, δίνοντας κυρίως έμφαση στην πρόσφατη δουλειά του Γκόκα, μια σειρά από σχέδια μεγάλων διαστάσεων με κάρβουνο, επιχειρώντας να δείξει την εξελικτική πορεία, το προσωπικό ιδίωμα και τις εμμονές του ζωγράφου.

* Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και απαιτείται κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ : https://www.opanda.gr/

spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img