back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: ‘Έτοιμη από αύριο το απόγευμα η εφαρμογή για το freedom pass

Διαβάστε επίσης

«Η εφαρμογή για το freedom pass στους νέους θα είναι έτοιμη από αύριο το απόγευμα 20-7 και οι νέοι θα μπορούν με το που θα κάνουν την αίτηση τους ακόμα και με μια δόση να έχουν μέσα σε μία – δύο ημέρες το αργότερο τη χρεωστική ψηφιακή κάρτα μέσω της οποίας θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου. 

‘Οπως εξήγησε «δεν υπάρχουν συμβεβλημένες εταιρείες, το ποσό δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό και ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς, τα σινεμά τα θέατρα και τα καταλύματα»

Τόνισε ότι «από 28-06 οπότε ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα 150 ευρώ για τους νέους και την υποχρεωτικότητα για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες έχουν εγγραφεί 542.000 νέοι συμπολίτες μας εκ των οποίων οι 125.000 είναι της ηλικιακής ομάδας 18-24. Συνεπώς το μέτρο βλέπουμε ότι λειτουργεί» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει εμβολιαστεί έστω και με μια δόση το 70% του γενικού πληθυσμού: «θεωρώ συνεπώς ότι πέρα από τις δύο επαγγελματικές ομάδες για τις οποίες ήδη ανακοινώθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε άλλη τέτοια σκέψη. Αν ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε, τότε θα αξιολογήσουμε από Σεπτέμβριο τα δεδομένα και θα πάρουμε αποφάσεις» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα